Stranica
Home > Vesti > Jovanović: Iskoristiti odustajanje od "izbornog mrcvarenja"

Jovanović: Iskoristiti odustajanje od "izbornog mrcvarenja"


"Sama odluka je Vučićev izbor, očigledno protivno interesima Srpske napredne stranke, ali samo odustajanje od ideje izbora je nešto što je u interesu Srbije i ljudi koji ovde žive. Odlaskom na još jedne vanredne parlamentarne izbore samo bismo poslali jasnu poruku da se distanciramo od posla od kojeg bežimo ili nismo u stanju da ga uradimo previše dugo", istakao je Jovanović.

Napomenuo je da se izbori raspisuju kada je pred društvo potrebno izaći sa određenim pitanjima i nečim što se može razumeti, "dok se kod nas svaka izborna kampanja pretvara u obračun u kojem učestvuju svi, bez izuzetka", navodi se u saopštenju LDP.

Smatra da ovu godinu moramo iskoristiti da, u partnerstvu sa Zapadom, unesemo stabilnost u region, rešimo kosovski problem kroz sporazum Beograda i Prištine koji donosi trajni mir i za Srbe i kosovske Albance, i učinimo sve da se smire tenzije u Bosni i Hercegovini prema kojoj imamo posebnu obavezu.

Takođe, istakao je, moramo raditi na prevazilaženju međusobnih podela u društvu, koje prete da unište potencijale ove zemlje i njenu budućnost.

"Odustajanjem od još jednog izbornog mrcvarenja, dobili smo priliku da svim ovim problemima krenemo u susret i to se ne sme prokockati zbog ličnih ratova i frustracija kojih je prepuna srpska politika", napomenuo je Jovanović.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top