Stranica
Home > Vesti > Keleminc dobio krivičnu prijavu zbog paljenja “Novosti”

Keleminc dobio krivičnu prijavu zbog paljenja “Novosti”


Zagreb — Protiv predsednka Autohtone hrvatske stranke prava Dražena Keleminca, zbog dva slučaja paljenja nedeljnika “Novosti” podneta je krivična prijava.


Izvor: Tanjug

Screenshot

Prijava je podneta državnom tužilaštvu za javno podsticanje mržnje i nasilja usmerenog prema srpskoj nacionalnoj manjini. Policija je, kako su prenele agencije, prijavu podnela nakon kriminalističkog istraživanja tokom kojeg je utvrđeno da se u Keleminčevom “ponašanju i činjenju” siču sva bitna obeležja navedenog krivičnog dela.

Nakon što je Keleminac u utorak ponovo palio primerke nedeljnika “Novosti”, policija je saopštila da će proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje protiv njega.

Keleminac je 2. septembra prvi put zapalio nedeljnik optuživši ih da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone, a drugi put je to učinio u utorak.

Na drugom protestu na kojem se okupilo desetak članova A-HSP-a, Keleminec je optužio “Novosti” da šire mržnju, a njihove naslovnice poput “Lijepa naša lijepo gori” i “Žarimo i palimo” nazvao je terorističkim činom.

Kazao je i da je A-HSP podneo kaznenu prijavu državnom tužilaštvu protiv SNV-a zbog podsticanja na rasnu i etničku netrpeljivost.

Keleminac je istovremeno od hrvatskih vlasti tražio da prestanu da finansiraju srpski nedeljnik sa 3,2 milijuna kuna godišnje jer to, kako je rekao, nisu novosti srpske manjine, nego “feralovaca” koji su uvek bili protiv Hrvatske, prenele su Hina i Fena.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top