Stranica
Home > Vesti > Kostić: Na dijalogu o Kosovu se prelama budućnost srpskog naroda

Kostić: Na dijalogu o Kosovu se prelama budućnost srpskog naroda


Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić izjavio je da je dijalog o Kosovu pitanje na kom se prelama budućnost srpskog naroda i da su zbog toga svi u obavezi da iznesu svoj stav.

"Dijalog i razgovor a ne rat jeste put po kome treba da se ide kako bi se prevazišli viševekovni nesporazumi dva naroda. Zato je dobro da političke organizacije, istitucije, crkva, ugledni naučnici, ali i obični građani iznesu svoje ideje kako to da se uradi. Iz tog mnoštva proizaći će verovatno i rešenja koja država može da koristi za definisanje strategije", rekao je Kostić za sutrašnji Blic.

Iako SANU još nije dobio zvaničan poziv iz Predsedništva, Kostić ističe da mu nije jasno zbog čega se oko poziva predsednika Srbije vode polemike.

"U svakom slučaju dijalog je dobra ideja jer – šta je alternativa", upitao je predsednik SANU.

Prema njegovim rečima, mora da se stavi tačka na ratne pokliče političkih elita i jednog i drugog naroda koje, kad god im zatreba "zveckaju oružjem" a koje po pravilu ne nose ni oni ni njihova deca.

Predstavnici SANU će, kako je dodao, izneti svoje ideje, a da li će se složiti sa konačnim rešenjem vlasti, "to je druga stvar".Izvorni link

Slični artikli

Top