Stranica
Home > Vesti > “Mačvan na pripremama igrao sa 38,5°C, tada smo postali tim” – Eurobasket 2017 – Sport

“Mačvan na pripremama igrao sa 38,5°C, tada smo postali tim” – Eurobasket 2017 – Sport


Selektor Srbije Aleksandar Đorđević smatra da je njegov tim protiv Italije odigrao najbolju odbranu i taktički najzrelije na ovogodišnjem EP.


A. Kovačević Izvor:

Foto: FIBA.com

“Orlovi” su savladali Italiju 83:67 i četvrti put u nizu pod njegovim vođstvom se plasirali u polufinale nekog velikog takmičenja.

“Najsolidnija odbrana do sada. Bili smo izuzetno koncentrisani, momci su igrali punom snagom u svakom posedu. Imali smo vatru u očima, misli smo spremni za svaki napad koji su Italijani spremili na parketu. Odradili smo fantastičan posao na njihovim najboljim igračima Belineliju i Datomeu. Opet smo dominirali u skoku, bili smo konstantni sve vreme. Skoro stalno na +10. Sada nas čeka težak protivnik u polufinalu, Rusija je sjajan tim koji nas je zasluženo pobedio”, rekao je Đorđević.

Selektor je pohvalio igru nekoliko pojedinaca, između ostalih Bogdanovića, Lučića, Marjanovića, Kuzmića, te istakao da je Milan Mačvan „lepak“ ovog tima.

“U jednoj utakmici tokom priprema imao je temperaturu 38,5 stepeni. Nije bilo šanse da ga odgovorim od igre. U jednom trenutku je rekao ne mogu više. Tada smo postali tim. To je bio motiv za sve igrače“, rekao je Đorđević.

Uskoro opširnije…Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top