Stranica
Home > Vesti > Milićević: Umesto sukoba razgovaramo da bismo imali budućnost

Milićević: Umesto sukoba razgovaramo da bismo imali budućnost


U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Milićević sa žaljenjem primećuje da to mnogi nisu shvatili, poput pojedinih opozicionih stranaka koje su, kaže, pokazale da nisu spremne za ozbiljne razgovore i dijalog.

Za razliku od njih, kojima je to dnevnopolitička tema, za socijaliste je, kaže Milićević, to pitanje koje se tiče budućnosti Srbije.

Uveren je da građani očekuju odgovoran odnos prema ovom pitanju i raspravi, umesto političkog nadmetanja, nadmudrivanja, prebacivanja odgovornosti i borbe za politički rejting.

Navodeći da su predsednik Srbije i Vlada posvećeni interesima budućnosti a ne interesima rejtinga i popularnosti, on podseća da smo ne tako davno bili svedoci kako su neki "državnici" branili nacionalne i državne interese, tako što su u trenutku kada Srbiji otimaju deo teritorije bili u "veoma važnoj zvaničnoj poseti Rumuniji" umesto uz svoj narod.

Milićević primećuje da se slično događa i danas, kada za pojedine opozicione stranke ponovo postoje važnije i značajnije teme, poput nekakvog ujedinjenja opozicije pred beogradske izbore, "a udružuju se ne da bi, kako kažu, pobedili – već da bi politički preživeli".

"Danas spremnost da dele lekcije pokazuju oni koji imaju najmanje prava na to", primećuje Milićević, te navodi da je rasprava o Kosovu za socijaliste još jedna prilika da vidimo da li smo u mogućnosti da realno sagledamo situaciju u kojoj se nalazimo, pri čemu smatra da osnova za traženje i iznalažnje rešenja mora da bude – istina.

Ponavlja da SPS podržava jasnu opredeljenost za dijalog jer je to, kako kaže, jedini način da se dođe do održivih, prihvatljivih rešenja, te zaključuje: "Umesto sukoba razgovaramo da bismo imali budućnost".Izvorni link

Slični artikli

Top