Stranica
Home > Vesti > Pacoli: Priština se nije prijavila za članstvo u Unesku

Pacoli: Priština se nije prijavila za članstvo u Unesku


Bedžet Pacoli je pitao odlazećeg kosovskog ministra Envera Hodžaja "zašto je zamajavao javnost" rekavši da je Kosovo obezbedilo glasove potrebne za članstvo u Unesku i Interpolu", prenosi Epoka e Re.

"Žalim što moram da vas obavestim da se Kosovo nije prijavilo za članstvo i to neće biti ni tema sledeće konferencije", rekao je Pacoli.

Hodžaj je sa druge strane rekao da ima dosta vremena da se Kosovo prijavi za članstvo u obe organizacije. On je ranije izjavio da je Priština obezbedila dovoljan broj glasova da bude primljeno u Unesko i Interpol.

Dodao je i da je "jedna država okončala sve procedure za priznavanje nezavisnosti Kosova". Međutim, u intervjuu koji prenosi Zeri nije želeo da kaže o kojoj zemlji je reč.

"Prošle godine sam posetio mnoge države sveta i tokom tih poseta mi smo dobili potvrde ko će glasati za učlanjenje Kosova kako u Unesko tako i u Interpol. Ja verujem da je Kosovo obezbedilo glasove", rekao je Hodžaj.

Naveo je da Kosovo, pre nego što postane član tih međunarodnih organizacija, treba da ispuni "domaće zadatke" i u skupštini usvoji zakon o verskim slobodama i zakon o kulturnom nasleđu.Izvorni link

Slični artikli

Top