Stranica
Home > Vesti > Požari divljaju, dve žrtve – u opasnosti kuće Opre i Elen

Požari divljaju, dve žrtve – u opasnosti kuće Opre i Elen


U borbi protiv požara u Kaliforniji od opekotina i udisanja dima poginuo je jedan vatrogasac.


Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug, AP

Osim toga, mediji ističu da vetrovi navode požar ka ekskluzivnom naselju Montesito gde stanuju poznate ličnosti Opra Vinfri, Elen Dedženeris i mnogi drugi.

Medicinski veštak okruga Ventura objavio je izveštaj autopsije, Kori Iversona (32), ali nije odavao detalje, prenosi AP.

Prošle nedelje je poginula 70-godišnja žena u automobilskoj nesreći tokom evakuacije zbog požara.

Ogroman požar je spalio više od 700 domova, a pretnja je po još 18.000, dok ga vetrovi u kalifornijskom gradu Santa Ana usmeravaju prema bogatoj zajednici Montesito, ostavljajući vatrogasce da rade u oblacima dima.

Požar se velikom brzinom kreće ka tom planinskom obalnom predelu severozapadno od Los Anđelesa, a portparol vatrogasne službe Džud Olivas naveo je da je “odmah iznad kuća”, prenosi AP.

Na Tviteru se oglasila i Opra Vinfri, ali nije poznato da li se ona nalazila u Montesitu.

“Još se molim za naš mali grad. Vetrovi su se jutros podigli izazivajući savršenu oluju lošu za naše vatrogasce”, napisala je Vinfri.

Nacionalna meteorološka služba 13. dan zaredom je izdala crveno upozorenje na najviši stepen opasnosti od požara zbog vrelih, suvih i vetrovitih vremenskih uslova, a naredbu za evakuaciju dobilo je oko 95.000 ljudi.

Vetrovi koji su u subotu ojačali, uneli su zabrinutost da će plamen naići ogromnom brzinom i širiti se tolikom snagom da vatrogasci neće moći ni da mu priđu.

“Strah je da požar nije moguće kontrolisati u veoma vetrovitoj epizodi”, rekao je Olivas.

Agencija je u utorak izvestila da u Južnoj Kaliforniji umesto snega pada pepeo, a da dim od požara tera ljude da se bore za vazduh i da je na desetine hiljada ljudi evakuisano iz svojih domova.

Onima koji su ostali u Montesitu, prenela je tada agencija, policija je dodelila zaštitne maske za disanje.

Među stanovnicima tog naselja su pored Opre Vinfri i Elen Dedženeris, glumica Dru Barimor i glumac Džef Bridžis.

Voditeljka američkog tokšoua Elen Dedženeris je tada na društvenoj mreži navela da susedi pomažu jedni drugima i njihovim ljubimcima kako bi svi bili bezbedni.

“Šaljem ogromnu ljubav i zahvalnost vatrogasnoj i policijskoj službi. Hvala vam svima”, poručila je Elen.Izvorni link

Slični artikli

Top