Stranica
Home > Vesti > SNS: Obradović najavljuje protest, udruženja ćute

SNS: Obradović najavljuje protest, udruženja ćute


"Smatramo da je zastrašujuće to što sva novinarska udruženja ćute, dok Boško Obradović najavljuje proteste protiv ove privatne televizije, i pitamo ih šta mora da se desi da bi se oni oglasili i osudili ovaj skandalozni pritisak na medije i slobodu izveštavanja u Srbiji", navodi se u saopštenju SNS-a.

Oni su najoštrije osudili "skandalozne napade" Obradovića na RTV Pink, a kojima se, ocenjuju, na najbrutalniji način vrši do sada neviđen pritisak na slobodu medija.

Posebno su, kažu, zaprepašćeni "glasnim ćutanjem" svih medijskih i nevladinih udruženja, opozicionih stranaka, pa i mnogih vladajućih stranaka, kao i celokupne javnosti.

"Pitamo ih da li to oni svojim ćutanjem u stvari podržavaju primitivne napade Boška Obradovića na privatnu RTV Pink, njene urednike, novinare, i sve zaposlene", navodi se u saopštenju SNS-a.

I Pokret socijalista osudio je, kako su naveli, napade lidera pokreta Dveri Boška Obradovića na Radio-televiziju Pink, smatrajući to pritiskom na slobodu medija u Srbiji i direktnim mešanjem u uređivačku politiku te privatne televizije.

PS takođe kritikuje novinarska udruženja koja se tim povodom nisu oglasila, ali su svojim ćutanjem, kako navode, podržali skandalozno ponašanje Obradovića. Izvorni link

Slični artikli

Top