Stranica
Home > Vesti > Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Tunisa

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Tunisa


Kemais Ženaui, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, sa potpredsednicom Vlade razgovarao je i o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti infrastrukture i transporta.

"Sporazum u oblasti vazdušnog saobraćaja samo je prvi korak u unapređenju saradnje naše dve prijateljske zemlje, koju treba da razvijamo i u drugim oblastima, posebno u oblasti infrastrukture, u kojoj Srbija ima veliko iskustvo i dobre građevinske kompanije", rekla je Mihajlovićeva, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ženaui je rekao da je Tunisu, da bi se brže razvijao, potrebna strana ekspertiza u vezi sa razvojem infrastrukture.

"Želimo da Srbija i srpske kompanije budu prisutnije i vidljivije u Tunisu kad je reč o infrastrukturnim projektima", rekao je ministar spoljnih poslova Tunisa.

Navodi da Tunis sa Srbijom želi da dalje unapređuje saradnju u oblasti turizma i trgovinske razmene, kao i da koristi iskustva Srbije na unapređenju zakonodavnog okvira u oblasti transporta.

Potpredsednica Vlade je ministru spoljnih poslova Tunisa, kao deo uobičajene prakse u susretima sa zvaničnicima, poklonila monogram u zlatovezu.

"Monogram u zlatovezu je ručni rad koji prezentuje kulturnu baštinu Srbije i koji su izradile žene sa sela, u okviru zajedničke inicijative Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, NALED-a i Etno-mreže ‘Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima’", navodi se u saopštenju ministarstva.Izvorni link

Slični artikli

Top