Stranica
Home > Vesti > Tači: Ako poslanici izglasaju inicijativu, potpisaću zakon

Tači: Ako poslanici izglasaju inicijativu, potpisaću zakon


"To je moja ustavna i zakonska obaveza i ne mogu da negiram ili odbacim volju poslanika", rekao je Tači.

Ponovio je da je formiranje tog suda za njega "istorijska nepravda", ali i da, kako je rekao, proces koji on vodi ima za cilj uspostavljanje Specijalnog suda.

"To sam uradio da bi održali naše partnerske odnose sa SAD, EU i NATO-om", rekao je Tači, navedeno je u Unmikovom pregledu štampe.

Komentarišući upozoravajuća reagovanja međunarodnih predstavnika u slučaju da bude izglasana inicijtiva za opoziv odluke o Sepcijalnom sudu, Tači je ocenio da ima preterivanja i nepotrebnih reakcija koje su, kako je rekoa, izazvale "paniku među građanima".

"Trebalo bi da bude jasno da poslanici donose odluke u Skupštini, ljudi koji su direktno izabrani od građana…a ne pozivi određenog ambasadora da je ‘večeras vreme da se baci suzavac na Skupštinu’. Mislim da ti pozivi ozbiljno krše demokratiju na Kosovu", zaključio je Tači.

Berlin i Pariz upozoravaju kosovske lidere o posledicama

Francuska i nemačka delegacija zvaničnika stigla je u Prištinu zbog hitne misije sprečavanja bilo kakve incijative da se ukine Specijalni sud.

Delegacija je imala susret sa kosovskim predsednikom i premijerom, Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem i upozorila ih je na "ogromne posledice" ukoliko dođe do ukidanja Specijalnog suda, piše Koha ditore, prenosi Unmik u pregledu kosovske štampe.

Nemačka ambasada u Prištini saopštila je da su razlog posete delegacije iz Pariza i Berlina nedavni pokušaji da se ukine zakon o Specijalnom sudu, navela je Koha.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top