Stranica
Home > Vesti > Teške reči između ministara na sastanku u Beču

Teške reči između ministara na sastanku u Beču


Beč — Na sastanku EU-Afrika u Beču pale su teške reči između šefa luksemburške diplomatije Žana Alseborna i ministra unutrašnjih poslova Italije Matea Salvinija.


Izvor: Tanjug

EPA/Stephanie Lecocq

Salvini je, na sednici, ismevao Aselbornove stavove o migraciji zbog čega Aselborn potom nije želeo da dođe na zajedničko fotografisanje učesnika sastanka.

Aselborn je prekinuo Salvinija, nakon što je Italijan ismevao njegove izjave da je stanovništvu Evrope zbog starenja potrebna migacija.

Rečima „kakvo s….“ Aselborn je završio svoju repliku.

Salvini je kazao da ima potpuno „drugačije viđenje sveta“ od Aselborna.

“Ja radije radim za to da italijanska i evropska omladina dobijaju više dece, zato što ne želim nove robove“, poručio je on.

“Ako vama u Luksemburgu treba nova migracija, u Italiji ja radije pomažem Italijanima da ponovo prave decu“, dodao je Salvini.

Aselborn se na to žestoko naljutio i prekinuo je Salvinija, ukazujući mu da je proteklih decenija veliki broj italijanskih migranata došao u Luksemburg, zato što „Italija nije mogla da se brine o svojoj deci“.

Nakon toga je skinuo slušalice i rekao, potpuno nedimplomatski, „kakvo s….“ Salvini je preko društvenih mreža objavio verbalni sukob sa prestavnikom Luksemburga, uz komentar:„Aselbornu moj odgovor očigledno nije dobro legao. Počeo je da me vređa“.

Ovaj sukob još jednom je, prema ekspertima, pokazao koliko je dubok razdor u EU po pitanju migracije.Izvorni link

Slični artikli

Top