Stranica
Home > Vesti > Tramp: Vojna opcija? Ako mora – mora, biće razorno

Tramp: Vojna opcija? Ako mora – mora, biće razorno


Vašington — Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da, ako Sjedinjene Države preduzmu vojnu opciju zbog pretnje Severne Koreje, “to će biti razorno”.


Izvor: Beta/AP

Foto: Tanjug/AP

Tramp je rekao da su SAD “potpuno spremne” za vojnu opciju, ali da ona nije poželjna. Dodao je: “Ako moramo da to preduzmemo, preduzećemo”.

Tramp je to rekao na konferenciji za novinare u Beloj kući povodom izjave severnokorejskog ministra inostranih poslova u ponedeljak da su nedavne preteće izjave Trampa predstavljale proglašenje rata, te da bi zato Severna Koreja imala pravo da puca u američke vojne avione.

Tramp je rekao da se lider Severne Koreje ponaša “vrlo loše”.

Tramp je optužio prethodne predsednike SAD zbog neuspeha u sukobu sa Severnom Korejom i dodao: “Ja ću popraviti taj nered”.

Tramp je rekao i da je vreme da sve zemlje “udruže snage kako bi se izolovala severnokorejska opasnost” i da sve zemlje moraju sada delovati za denuklearizaciju Severne Koreje.

Trump je danas ponovio prošlonedeljnu pohvalu zbog kineskih izveštaja o prekidu bankarskih odnosa sa Severnom Korejom, ali nema zvanične potvrde Kine o takvom koraku.

Vlada SAD je dans uvela nove sankcije protiv severnokorejskih banaka.Izvorni link

Slični artikli

Top