Stranica
Home > Vesti > Uprava o slučaju stana: Nema neposredne veze sa Vulinom

Uprava o slučaju stana: Nema neposredne veze sa Vulinom


Kako je ranije danas navedeno na sajtu Insajdera, Uprava za sprečavanje pranja novca skinula je, po nalogu Poverenika za informacije od javnog značaja, a na zahtev Insajdera, oznaku tajnosti sa izveštaja o kontroli porekla novca kojim je ministar Aleksandar Vulin 2012. godine kupio stan.

U dokumentu se navodi i da su, prema podacima Uprave, početkom septembra transferisana sredstva sa računa jednog fizičkog lica, čije ime je zatamnjeno, na račun drugog, takođe zatamnjenog, u iznosu od 204.800 evra, a po osnovu Ugovora o kupoprodaji nepokretnosti. 

Vulin je ranije naveo da je stan isplaćen polovinom jula, kada je bio poslanik.

Kako se navodi u večerašnjem saopštenju Uprave, "po zahtevu Agencije za borbu protiv korupcije, transakcija od 06.09.2012. u iznosu od 204.800,00 EUR bila je predmet provera" i "Uprava nije utvrdila neposrednu vezu pomenutog pravnog posla sa kupovinom stana od strane Aleksandra Vulina".

Prema raspoloživim podacima pomenuta transakcija je u vezi sa kupovinom nepokretnosti od istog investitora ali od strane drugog lica kod koga nisu utvrđene veze sa Vulinom i članovima njegove porodice i čiji su podaci prosleđeni instituciji koja je inicirala postupak kontrole i zasenčeni su shodno Zakonu o zaštiti podataka o ličnosti.

"Takođe, u delu predmetnog izveštaja u kome se nabrajaju lica koja su bila predmet provere, zasenčeni su identifikacioni podaci maloletnog, tada dvogodišnjeg, sina Aleksandra Vulina", navodi se u saopštenju.

Kako je ranije navedeno na sajtu Insajdera, objavljivanjem dokumenta potvrđeno je da postoji tetka u Kanadi, za koju je ministar rekao da mu je dala novac za kupovinu stana, i otkriven njen identitet, a reč je o Miri Milić.

Tužilaštvo za organizovani kriminal ranije je donelo odluku da nema osnova za vođenje postupka u tom slučaju.Izvorni link

Slični artikli

Odgovori

Top