Stranica
Home > Vesti > Uživo: Đokovićev prvi veći test posle Vimbldona

Uživo: Đokovićev prvi veći test posle Vimbldona


Novak Đoković sastaje sa sa Grkom Stefanos Cicipasom u okviru osmine finala Rodžers kupa u Torontu. Đoković – Cicipas 0:1.


LNIzvor: B92

Photo by Vaughn Ridley/Getty Images

Đoković igra prvi turnir posle povratka u sam teniski vrh i osvajanja Vimbldona, a protivnik mu je talentovani član buduće teniske generacije Stefanos Cicipas.

Novak u prva dva kola nije imao većih problema, te je u dva seta eliminisao i Mirzu Bašića i Pitera Polanskog.

Cicipas je bio odličan na startu Toronta – u prvoj rundi je izbacio Damira Džumhura, dok je u drugoj pomalo iznenadio nespremnog Austrijanca Dominika Tima, a oba meča su završena u dva seta.

Novak se sa 19-godišnjim Grkom nikada nije sastajao u karijeri, a ovaj meč će mu predstavljati prvi pravi izazov posle osvajanja Vimbldona.

Dosta toga će zavisiti od srpskog tenisera, ali nikako ne sme prepustiti Cicipasu da konstantno vodi ritam poena, jer je to nešto u čemu Grk uživa. Kod servisa, koliko god dobro taj udarac funkcionisao Novaku, u prednosti je Cicipas,

Đoković ne brani bodove u Torontu, jer prošle sezone nije nastupao na Rodžers kupu, i svakom pobedom samo će dodatno napredovati.

Uživo tekstualni prenos možete pratiti na našem sajtu.

I set

0:1 – Cicipasu servis odlično funkcioniše na početku meča, a to je ono iz čega Grk crpi snagu. Kada uđe prvi servis, on dominira terenom i kontroliše poene, a tako nešto mogli smo videti u prvom gemu ove osmine finala.

Stefanos Cicipas će servirati prvi.Izvorni link

Slični artikli

Top