Ovde ste
Home > Sport > “Voleo bih da izjednaim Roderov i Novakov rekord, ali to mi nije cilj”

“Voleo bih da izjednaim Roderov i Novakov rekord, ali to mi nije cilj”


panski teniser Rafael Nadal govorio je o ansama da po prvi put u karijeri osvji Zavrni masters.


LNIzvor: B92

Photo by Alex Pantling/Getty Images

Photo by Alex Pantling/Getty Images

Nadal tokom bogate karijere nikada nije osvojio trofej zavrnog turnira, a anse da to uradi ove godine nisu ogromne.

Iako je Rafa nedavno postao prvi teniser planete, povreda ga je udaljila od Mastersa u Parizu, a upitno je njegovo uee na Zavrnom mastersu u Londonu.

“Prvo to moram da uradim je da zaigram. Mislim da sam se kvalifikovao (za ovaj turnir) 15 puta, ali ne znam koliko puta sam bio spreman da nastupim. Vie puta sam se kvalifikovao nego to sam imao ansi da na njega doem 100 odsto spreman. Voleo bih da osvojim ovaj trofej, ali ne mogu da se alim gledajui ta sam sve ostvario. Nisam u poziciji da zahtevam vie”, izjavio je Nadal.

Nadal je trenutno prvi na svetu, a ukoliko eli da ostane na toj poziciji morae da doe do finala bez poraza u grupi, ukoliko okovi osvoji turnir. Takoe ima odline anse da ne padne u renkingu ukoliko srpski teniser ne uzme titulu.

“Naravno da bih voleo da budem ‘broj 1’, u to ne sumnjajte, ali to nikada nije bio moj lini cilj jer nisam obraao mnogo panje. Ovo je pravi trenutak da definiem line ciljeve, a meni je to trenutno da se to due takmiim. To ne znai da ne pokuavam da budem ‘broj 1’, naprotiv, ali jednostavno mi to nije cilj. Ako budem u poziciji da se borim za to, kao to jesam, onda super”, dodao je “Bik sa Majorke”.

Proitajte jo okovi se bori za “jedno od najveih dostignua u tenisu”

Rafa je godinu zavrio na prvom mestu pet puta, a sada je na odlinom putu da se izjednai sa Federerom i okoviem.

“Voleo bih da izjednaim Roderov i Novakov rekord po broju godina zavrenih na prvom mestu. To bi bilo neto fantastino za mene, ali (iako se ne desi prim. prev.) ne mogu da se alim. Moram da budem fokusiran na svoj pravi cilj, a to je da budem spreman da igram tenis. Ako se to desi moji ciljevi e se znaajno promeniti”,
zakljuio je Nadal.

Source link

Nekretnine Srbija besplatni oglasi

Similar Articles

Оставите одговор

Top