Ovde ste
Home > Vesti > Zaharova: Osniva “Belih lemova” – britanski pijun, saraivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu

Zaharova: Osniva “Belih lemova” – britanski pijun, saraivao sa Al Kaidom, bio na Kosovu


Rusija zahteva da od Velike Britanije dobije razjanjenje povodom navoda da je osniva organizacije Beli lemovi bivi britanski agent Mi-6.


Izvor: Veernje novosti

Foto:  EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Kako se navodi, on je, izmeu ostalog, saraivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu, piu Novosti.

Kako je pojasnila, re je o Dejsmu le Mezjureu, koji je bio prisutan u mnogim zemljama irom sveta tokom konfliktnih situacija, izmeu ostalog i na Balkanu, ali i na Bliskom istoku.

“Istraivanja su ukazala na to da je taj bivi agent koketirao sa teroristikim organizacijama dok je bio aktivan na Kosovu. Izmeu ostalog, u njegovom timu su bili prisutni pripadnici Al Kaide”, istakla je Zaharova.

Tim reima Zaharova je prokomentarisala izjavu zamenika britanskog ministra inostranih poslova Endrjua Marisona o tome da su predstavnici “Belih lemova” navodno postali objekat dezinformacione kampanje koju sprovode vlasti Rusije i Sirije.

Podsetimo, “Beli lemovi” uivaju ogromnu podrku Zapada uz obrazloenje da ta organizacija doprinosi spasavanju civila u zonama u Siriji gde se odvijaju borbe, dok sirijske i ruske vlasti tvrde da upravo oni sprovode neprijateljsku propagandnu aktivnost i sarauju sa ekstremistima.

Pored toga, Rusija i Sirija optuuju “Bele lemove” da su odgovorni za provokaciju koja je posluila Zapadu da optui Damask za korienje hemijskog oruja.

Source link

Nekretnine Srbija besplatni oglasi

Similar Articles

Оставите одговор

Top