Ovde ste
Home > Vesti > Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Fallback Image


Hrvatski državljani, jedan od najtraženijih begunaca, Bojan Dragičević (38) uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada, saopštio je MUP Hrvatske.


Izvor: index.hr

Ilustracija: Depositphotos/kelpfish

Ilustracija: Depositphotos/kelpfish

Kako javlja portal Indeks, Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske (FAST tim Hrvatska) je u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspeo da locira Dragičevića.

Dragičević je 2005. godine u manje od mesec dana, sa saučesnicima, dva puta počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Zbog kaznenog dela razbojništva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 meseca zatvora te je upućen na izdržavanje kazne, ali je nakon godinu i po dana uspeo da pobegne i to iz najstrože čuvanog odeljenja.

Istog dana u popodnevnim satima pronađen je i vraćen u zatvorsku jedinicu.

U aprilu 2014. godine uspeo je da pobegne preskočivši zid. Od tada je bio u begu.

Na listi najtraženijih begunaca

Ovaj begunac nalazio se na European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od samog početka lansiranja liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Source link

Nekretnine Srbija besplatni oglasi

Slični

Оставите одговор

Top