Ovde ste
Home > Sport > Sveanom akademijom obeleeno 70 godina rukometa u Srbiji

Sveanom akademijom obeleeno 70 godina rukometa u Srbiji


Sveanom akademijom u velikoj sali Skuptine grada Beograda danas je obeleeno 70 godina rukometa u Srbiji, odnosno bivoj Jugoslaviji.


SNIzvor: B92, Tanjug

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

EPA-EFE/PHILIPP GUELLAND

Domain proslave, ujedno predsednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije (RSS), Boidar urkovi, pozdravivi prisutne i estitajui Savezu roendan, istakao je da je rukomet u proteklih 70 godina ostvarivao velike rezultate i velike uspehe, u obe konkurencije, te da malo zemalja u Evropi i svetu moe da se pohvali da je imalo najbolje igrae na Evropskim i Svetskim prvenstvima, na svim pozicijama u rukometnom sportu, od golmana do krunog napadaa.

“Nama prolost slui kao putokaz za bolje rezultate i razvoj i dalji prosperitet rukometa u Srbiji. Zahvaljujem se svima koji su doprineli istinskoj slavi srpskog rukometa irom sveta”, rekao je urkovi.

Kako je naveo, Srbija ne bi trebalo da se zadovoljava samo plasmanima na velika takmienja.

“Povratak u borbu za medalje nije neostvariv. Potrebno nam je jedinstvo, zdrava atmosfera i strpljenje”, zakljuio je urkovi.

Dravni sekretar za sport, nekadanji rukometni reprezentativac, Predrag Perunii kazao je da injenica da u rukometu ima preko 100 nosilaca nacionalnih priznanja jasno odslikava svu trofejnost tog sporta.

“Imamo potencijal od preko 400 klubova, kao i bazu za rezultate”,
istakao je Perunii.

Gostima se putem video linka obratio i predsednik Svetske rukometne federacije ( IHF) Hasan Mustafa.

Na sveanosti su dodeljena zasluna priznanja, a prisutni su bili mnogobrojni gosti iz sveta sporta, meu njima predsednik Evropske rukometne federacije Mihael Viderer, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije ore Viacki, gradski sekretar za sport Dragana Belojevi, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Panteli, predsednik Odbojkakog saveza Srbije Zoran Gaji, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jeleni, predstavnici Sportskog saveza Srbije i Rukometnog saveza Republike Srpske, kao i Bosne i Hercegovine.

Source link

Nekretnine Srbija besplatni oglasi

Slični

Оставите одговор

Top