Ovde ste
Home > Ekonomija > Grad na Ibru dobija novu fabriku: 5.000 radnika e proizvoditi kablove za auto-industriju

Grad na Ibru dobija novu fabriku: 5.000 radnika e proizvoditi kablove za auto-industriju


Kraljevo — Posle fabrika u Prokuplju, Miloitu i Niu, Kraljevo je etvrti grad u Srbiji u kojem kompanija Leoni privodi kraju radove na modernoj fabrici.


Izvor: RINA

Foto: RINA

Foto: RINA

U njoj e do kraja 2023. godine biti zaposleno 5.000 radnika.

S ovim impozantnim fabrikim zdanjem i grad na Ibru ulazi u porodicu svetskog giganta u proizvodnji kablova za automobilsku industriju, koji u 31 zemlji sveta u svom stoprocentnom vlasnitvu ima 93 firme sa vie od 85.000 zaposlenih.

Ovih dana u Leoniju na Ratarskom imanju u Kraljevu ivo je i u fabrikim halama, u kojima ve radi oko 600 radnika, ali i u fabrikom okruenju.

Pristupna saobraajnica, Ulica Jovana Deroka, proirena je, uraena je peaka zona, parkinzi i drugi potrebni objekti i vie od 200 radnika nekoliko graevinskih i drugih firmi rade finalne radove na prateoj infrastrukturi. U toku je izgradnja krunog toka na Ibarskoj magistrali kod fabrike kao i saobraajnice koja e kod vodotornja spojiti Ibarsku magistralu s nedavno rekonstruisanim nadvonjakom, odnosno Ulicom Jovana Deroka.

Time je, kako je svojevremeno obeao gradonaelnik Kraljeva Predrag Terzi, u potpunosti ispotovana dinamika promena urbanistikih planova kao i druge obaveze koje je grad preuzeo na sebe u realizaciji ove kapitalne investicije na 60.000 metara kvadratnih.

Poetkom sledee godine kree serijska proizvodnja

Prvi konkurs za radnike u fabrici Leoni u Kraljevu raspisan je polovinom jula 2018, s tim to je najpre popunjena upravljaka struktura i struni kadar. U meuvremenu broj zaposlenih dostigao je brojku od 600 u stalnom radnom odnosu. Trenutno se obuka za nove radnika obavlja u Niu, Prokuplju i Rumuniji, i poetkom sledee godine, kako je u septembru prole godine, prilikom posete Kraljevu, obeao generalni direktor kompanije Leoni, Klemens Saks, u ovoj fabrici, vrednoj 60 miliona evra, poetkom naredne godine trebalo bi da pone serijska proizvodnja.

Inae, Leoni je stigao u Kraljevo na preporuku i uz ogromno angaovanje predsednika Republike Aleksandra Vuia. Prema reima kraljevakog gradonaelnika Predraga Terzia ovom investicijom Kraljevo reava problem nezaposlenosti i dobija ansu da kao grad privredno napreduje, nakon nekoliko decenija ekonomskog zaostajanja i propadanja.

Foto: RINA

Foto: RINA

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top