Ovde ste
Home > Sport > Mijailovi: Partizan je smanjio dug, dovodimo jo jedno pojaanje

Mijailovi: Partizan je smanjio dug, dovodimo jo jedno pojaanje


Ostoja Mijailovi, predsednik koarkakog kluba Partizan, najavio je bolje dane svog kluba i govorio o trenutnoj situaciji.


SNIzvor: B92

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ostoja Mijailovi je rekao koliko su se iznenadili jer se Parahovski nije uklopio i najavio dolazak jo jednog pojaanja u redove “crno-belih”.

“Parahovski je za sve nas negativno iznenaenje, ali oigledno da se nije uklopio i da su privatni problemi koje je imao na to uticali. U vezi sa Mozlijem su mnogi bili skeptini, ali on se pokazao kao pravo osveenje. Sluali smo struku i nismo pogreili. Pronali smo reenje i na poziciji beka utera (Reding), a traimo i centra. Nijedna ekipa koja ima rezultate nee sada pustiti kvalitetnog igraa, tako da je teko pronai pravo pojaanje u toku sezone”, rekao je Ostoja Mijailovi u opirnom intervjuu za Novosti.

Prvi ovek KK Partizan se takoe dotakao i NBA koarkaa Alena Smailagia, kao i Duka Vujoevia, uvenog trenera KK Partizan.

“Primer za teinu dovoenja mladog i talentovanog igraa dao je kroz Alena Smailagia, koji ima 19 godina i lan je Golden stejta. – Dve godine smo mi radili na tome, ali on nije eleo da doe. Skautirali su ga i evropski klubovi, bio je pod radarom Reala i nismo imali nikakvu ansu, iako smo nudili sredstva za obeteenje. U javnosti esto navijai osuuju klub zbog odnosa prema Duku Vujoeviu. – On je veoma vezan za Partizan i normalno je da navijai imaju odreene emocije prema njemu, koje su jo izraenije zbog stanja u kome se nalazi. Mislim da je ova uprava ispotovala Duka maksimalno. Kada sam doao 2017. godine, dug je bio 400.000 evra, i zasada smo mu isplatili 210.000. Ostalo mu se plaa u mesenim ratama. On je zadovoljan, a i mi isto”, poruio je Mijailovi.

Mijailovi je ponovio da je glavni cilj povratak u Evroligu, ali da je znatno smanjen prostor za ostvarivanje rezultata koje je Partizan nekada imao.

“Danas je od tog takmienja stvoren presti. Klubovi ulau mnogo vie nego to je to bio sluaj ranije, i zato je nama smanjen prostor da postiemo rezultate kakve smo nekada imali. Sve se sada vrti oko novca i budeta. Moda je to u 21. veku i normalno, ali mi definitivno ostajemo na drugom koloseku. Znamo da je naim navijaima ostala navika da Partizan igra u Evroligi, jer je tu proveo deceniju i po u kontinuitetu, ali moramo biti svesni toga da se tada igralo na potpuno drugaiji nain. Teko emo uhvatiti korak s vremenom. Dobre rezultate su nekada pravili izdanci iz naih kola, pre svega srcem, koji su eleli da predstave zemlju u to boljem svetlu i kasnije postajali vrhunski koarkai. Danas se radi na drugaiji nain, sada mi pratimo druge, naalost. A ranije su oni pratili nas”

Nezaobilazna tema razgovora sa prvim ovekom Partizana su dugovi iz prolosti.

” Sa 7,2 miliona, spustili smo ih na ispod tri miliona. Radi se o poreskom dugu, koji je ispod dva miliona, i milion evra starih obaveza, koje se izmiruju na mesenom i godinjem nivou, i trebalo bi da budu sanirani za dve do tri godine. U pregovorima sa bivim igraima smo utedeli oko dva miliona evra sa kamatama”

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top