Ovde ste
Home > Automobili > BMW UBACUJE UREĐAJ KOJI ĆE PROMENITI SVE! Kamera u automobilu biće kao crna kutija! (VIDEO)

BMW UBACUJE UREĐAJ KOJI ĆE PROMENITI SVE! Kamera u automobilu biće kao crna kutija! (VIDEO)


Sa ubrzanim napretkom tehnologije u automobilima, proizvođači nude sve više funkcija koje su dostupne preko multimedijalnih sistema. Tako je BMW ranije ove godine u okviru najnovijeg iDrive 7.0 multimedijalnog sistema omogućio vlasnicima modela Serije 3, Serije 7, Serije 8, kao i SUV vozila X5 i X7 da koriste opciju Drive Recorder.

Funkcija Drive Recorder bazirana je na već postojećim kamerama u ovim vozilima koje snimaju prostor od 360 stepeni oko automobila, a služi da se snimci sa tih kamera po potrebi sačuvaju i, u slučaju saobraćajne nezgode, kasnije koriste za razjašnjenje oklonosti udesa.

U BMW automobilima ova opcija je deo Parking Assist Plus paketa i omogućava automatsko čuvanje 40 sekundi video snimka – 20 sekundi pre i 20 sekundi posle nezgode.

Sistem se može podesiti i manuelno, kroz iDrive meni, tako da se po želji snimaju zanimljivi predeli kojima se vozi ili, na primer, vožnja trkačkom stazom, ukoliko se vlasnik odluči da proveri svoje veštine za volanom tokom “turističkog dana” kada je to dozvoljeno amaterima.

Snimak se kasnije može prebaciti na eksternu USB memoriju.

BMW inače nije prvi proizvođač koji omogućava ovu opciju, s obzirom da je Tesla ponudio sličnu funkciju još pre nekoliko godina.





Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top