Ovde ste
Home > Sport > Fudbal > NOVI SKANDAL – AMERIKANCI UDARILI ŽESTOKO NA RUSE! Putin priznao da je oligarh mitom kupi Svetsko prvenstvo!

NOVI SKANDAL – AMERIKANCI UDARILI ŽESTOKO NA RUSE! Putin priznao da je oligarh mitom kupi Svetsko prvenstvo!


Rusija je organizaciju prvenstva dobila ispred Engleske, udružene ponude Holandije i Belgije te Španije i Portugala. Na glasanju je 2010. odabrana Rusija. O mogućoj korupcijom pisalo se i ranije, a sumnja se da je i Katar na sličan način dobio domaćinstvo Svetskog prvenstva 2022.

Izveštaj koji se sastoji od 430 stranica objavljen je u ponedeljak kao deo FBI istrage američkih predsedničkih izbora 2016. godine, a u njemu se nalazi i izveštaj koji je podneo bivši pripadnik britanske tajne službe Kristofer Stil. On tvrdi da je ruski oligarh mitom kupio organizaciju takmičenja.

OVO SE ČEKALO, PUTIN PROGOVORIO! Prvi čovek Rusije žestoko uzvratio posle suspenzije

AMERIKANCI NI NE IDU NA DOPING TEST! Oglasio se čuveni srpski odbojkaš o velikom skandalu ruskih sportista!

U junu 2011. Stil je podneo izveštaj u kojem je sažeo navodni razgovor tadašnjeg ruskog predsednika Dmitrija Medvedeva i premijera Vladimira Putina u kojem je Putin priznao da je neimenovani ruski oligarh mitom kupio Svetsko prvenstvo 2018. godine – piše u dokumentu koji je objavilo američko ministarstvo pravosuđa.

ZVEZDA JE NA POTEZU! Ljubimac “delija” je slobodan igrač, da li je vreme za povratak na Marakanu?

STOP I ZA PUTINA! HAOS ĆE TEK USLEDITI! Ni predsednik Rusije ne može na Olimpijske igre!

Tamo se potvrđuje da je Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji kupljeno.

Nakon toga, 2012. godine, Stil je FBI upoznao s dvojicom britanskih operativaca koji su imali informacije o podmićivanju. Nakon razgovora uspeli su da dođu do člana organizacije bliske Putinu i Kremlju koji je potvrdio kako je Svetsko prvenstvo bilo kupljeno – zaključuje se u jednom delu izveštaja

Bivši predsednik nije imenovan, ali jasno je da je reč o Sepu Blateru, jer je on u tom trenutku bio predsednik FIFA-a, s čijeg se vrha i povukao zbog korupcije. Dobio je šest godina zabrane rada u fudbalu, a slično je prošao i Mišel Platini koji je suspendovan na četiri godine. 

Bonus video

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top