Ovde ste
Home > Ekonomija > Srbija danas otvara još jedno poglavlje – novi korak na EU putu

Srbija danas otvara još jedno poglavlje – novi korak na EU putu


Brisel — Srbija danas na Međuvladinoj konferenciji u Briselu otvara novo pregovaračko poglavlje u pristupnim pregovorima sa EU.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, artjazz, 64636781

Foto: Depositphotos, artjazz, 64636781

Zemlje članice Unije dale su saglasnost da Srbija počne pregovore u okviru poglavlja 4 koje se odnosi na slobodu kretnja kapitala.

Otvaranjem ovog poglavlja, Srbija će imati ukupno 18 otvorenih, od čega dva privremeno zatvorena, pristupna poglavlja u svojim pregovorima o članstvu u EU.

Predviđeno je da Međuvladina konferncija EU Srbija počne u 19.30 časova u zgradi Saveta u Briselu.

Delegaciju Srbije predvodiće ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović, a ispred EU Konferenciji će prisustvovati komesar za proširenje Oliver Varheji i predsedavajuća Savetom EU, finska ministarka za evropske poslove, Titi Tupurainen.

Ministraka Joksimović će se prethodno, u 11 časova, u sedištu Evropske komisije u Briselu bilateralno sastati sa novim komesarom za proširenje EU Oliverom Varhejiem.

Osnovne teme razgovora dvoje zvaničnika biće put evrointegracija Srbije, kao i pitanje politike porširenja EU u svetlu nove metodologije pristupnja, koju bi Evropska komisija trebalo da predstavi u januaru sledeće godine.

Varheji je već poručio da se od Srbije, kao lidera u procesu pristupnja, očekuje da ubrza svoje reformske procese.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top