Ovde ste
Home > Sport > Tadi o 42.000.000 iz Kine: Srea ne moe da se kupi

Tadi o 42.000.000 iz Kine: Srea ne moe da se kupi


Duan Tadi priao je za britanski Gardijan o polufinalu Lige ampiona sa Totenhemom, na emu je zahvalan Sautemptonu i odbijanju bogate ponude iz Kine.


A. KovaeviIzvor: B92

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Tadi je na leto 2018. preao iz Sautemptona u Ajaks za 11,4 miliona evra, to je mnoge iznenadilo s obzirom na sjajne igre u Engleskoj.

“Bilo je mnogo zainteresovanih klubova, ali sam rekao Sautemptonu da elim samo u Ajaks. Moda su oni hteli da me prodaju nekom drugom klubu, ali ja sam bio jasan. A mislim da sam zasluio da odem gde elim posle onoga to sam radio etiri godine u klubu. Pre nego to sam otiao imao sam mnogo prilika da napustim klub, ali sam ostao i produio ugovor. Cenim to su me pustili jer su mogli da zarade vie novca od nekog drugog kluba”, rekao je Tadi.

Zablistao je ve u prvoj sezoni u Amsterdamu i na 56 utakmici postigao 36 golova uz 24 asistencije. Ove je jednako ubojit sa 10 golova i 15 asistencija na 26 meeva.

“Mislim da sam da sam ja bio potreban njima i oni su bili potrebni meni. Mislim da smo nali jedni druge. Uvek sam voleo Ajaks”.

Prole sezone Ajaks je osvojio prvu duplu krunu nakon pet godina, ali je sjajnu sezonu ipak zasenila tragina eliminacija u polufinalu Lige ampiona.

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

“Kopljanici” su vodili 2:0 posle prvog poluvremena i imali ukupno tri gola prednosti, da bi Totenhem uspeo da izjednai bukvalno u poslednjoj sekundi revana u Amsterdamu i “ukrade” im finale.

“Nikad nisam osetio takvu tiinu na stadionu i narednih dana u klubu. Kao da ljudi danima nisu mogli da priaju i jedu. Bilo je to ogromno razoaranje za nas jer smo zasluili da igramo finale”, prisetio se Tadi.

Nakon maestralne sezone u Ajaksu dobio je “nepristojnu” ponudu iz Kine – 42 miliona evra na tri sezone.

“To je bilo ludo. Imao sam nekoliko dobrih ponuda iz Kine, ali mora da slua i srce. Mislim da nije sve u novcu, srea ne moe da se kupi. Oseam se bogato iznutra”, zakljuio je Tadi.

Tadi je nedavno postavljen na 20. mestu u izboru za najboljeg igraa sveta u protekloj godini.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top