Ovde ste
Home > Zdravlje > PET ZNAKOVA DA VAM OTKAZUJU PLUĆA! Obratite pažnju na ove SIMPTOME!

PET ZNAKOVA DA VAM OTKAZUJU PLUĆA! Obratite pažnju na ove SIMPTOME!


Neke od tih znakova lako je zanemariti, no to ne bismo smeli da zanemarimo ako želimo li da sačuvamo disajni sistem zdravim.

1. Bolovi u leđima i ramenima

Premda se navode kao redak simptom, bolovi u leđima, ramenima, pa i u grudom košu mogu biti znakovi raka pluća kod kojeg, ako se otkrije u ranoj fazi postoji puno veća verovatnoća izlečenja. Ako su ti bolovi jači i dugotrajniji od vaših uobičajenih bolova u leđima, javljaju se češće ili se od njih razlikuju, svakako posetite lekara.

RECEPT OD SAMO DVA SASTOJKA ZA ČIŠĆENJE BUBREGA! Napravite napitak protiv BUBREŽNOG KAMENCA!

2. Kašalj

Kašalj može upućivati na neko bezazleno i jednostavno stanje, poput prehlade, ali može biti i znak hronične bolesti, stoga je važno znati razlikovati različite tipove kašlja. Intenzivan ili uporan kašalj može biti znak raka pluća, posebno ako se uz njega javlja i iskašljavanje krvi. 

Shutterstock

3. Kratak dah

Kratak dah najčešće je posledica određenih stanja koja pogađaju srce ili pluća, poput astme ili respiratornih alergija. Imate li epizode kratkog daha, dobra je ideja pokušati da promenite okolinu kako biste proverili hoće li vam se simptomi javljati i u drukčijem okruženju. Ako vam se kratak dah javlja često svakako posetite lekara.

4. Žutica

Ovaj simptom lako je ne povezati sa zdravljem pluća, no vrlo je važan jer žutica je jasan indikator problema s jetrom, a oni mogu biti uzrokovani rakom pluća. Kod žutice koža dobiva žutu boju, a i beloočnice postaju žute, od bledožutih do tamnožutih.

5. Manjak energije

Svako od nas povremeno je iscrpljen, to je normalno. Manjak sna ili stres mogu biti uzrok vašeg umora, no ako se osećate abnormalno umorno i isceđeno previše često, uz to uporno kašljete i nemate apetit, možda je u podlozi umora neko ozbiljnije zdravstveno stanje povezano s dišnim putevima. 

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top