Ovde ste
Home > Vesti > “Danas je svean i tuan dan”: Odobrene optunice protiv Trampa

“Danas je svean i tuan dan”: Odobrene optunice protiv Trampa


Odbor amerikog, veinski demokratskog, Predstavnikog doma odobrio je optube za zloupotrebu vlasti i ometanje protiv predsednika SAD Donalda Trampa.


Izvor: Radio Slobodna Evropa

Pravosudni odbor Kongresa glasao je sa 23 prema 17 za odobravanje optunice kojom se Trump tereti za zloupotrebu vlasti njegove kancelarije kako bi izvrio pritisak na Ukrajinu da istrai politikog rivala, najizglednijeg demokratskog kandidata Doa Bajdena i njegovog sina Hantera koji je radio u odboru ukrajinske energetske kompanije.

Panel je takoe odobrio jo jednu optunicu koja tereti Trumpa za ometanje rada Kongresa.

Predsedavajui Komiteta Deri Nadler dao je kratku izjavu nakon glasanja rekavi: “Danas je svean i tuan dan. Dom e delovati veoma brzo”, pie ameriki CNN.

Ranije je Komitet odobrio posebnu optunicu u kojima se Tramp tereti za zloupotrebu moi jer je pokuavao navesti Ukrajinu da istrae Doa Bajdena.

Ovim je, pie Rojters, postalo sve izglednije da e Tramp biti trei predsednik u istoriji Sjedinjenih Drava koji e se nai u procesu opoziva.

Odobravanje optubi za opoziv od strane odbora postavlja pozornicu za glasanje celog Predstavnikog doma sledee sedmice, ime e proces opoziva biti okonan. To znai da bi se u roku od nekoliko sedmica Tramp naao na suenju u Senatu kojeg kontrolie republikanska veina.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top