Ovde ste
Home > Vesti > Papa dogodine u CG – B92.net

Papa dogodine u CG – B92.net


Poglavar Rimokatolike crkve, papa Franja, posetie CG idue godine, potvreno je na sastanku pape i premijera CG Duka Markovia, saopteno je iz Vlade CG .


Izvor: Beta

Foto: EPA-EFE/BOGDAN CRISTEL

Foto: EPA-EFE/BOGDAN CRISTEL

Poseta pape Crnoj Gori imae istorijski znaaj, saoptili su iz Vlade.

Papa Franja je na sastanku sa Markoviem pohvalio politike koje ;Crna Gora ostvaruje, a tiu se ekumenizma, kulture, ekologije i humanizacije u svim sferama drutvenih odnosa, naveli su iz Vlade.

Premijer je u Vatikan otiao na poziv dravnog sekretara Pjetra Parolina.

Kako je reeno iz vlade, poseta Markovia je ranije dogovorena, ali dolazi u osetljivom trenutku kada Vlada planira da usvoji Zakon o slobodi veroispovesti koji se odnosi i na imovinu Katolike crkve u Crnoj Gori.

Poglavar Rimokatolike crkve je u pismu koje je letos dobio od srpskog patrijarha Irineja posebno apostrofirao zabinutost povodom predloga novog zakona.

Zakon o verskim slobodama mora da bude donesen po demokratskim principima, da ga prihvate sve verske zajednice, kazao je poglavar papa u pismu Irineju, koji je objavljeno na sajtu Mitropolije Crnogorsko-primorske.

Vlada Crne Gore usvojila je Predlog zakona o slobodi veroispovesti, koji podrazumeva da sve verske zajednice moraju dokazati da su pre 1918. bili vlasnici crkvene imovine, inae e im biti oduzeta, a kojem se otro protivila Srpska pravoslavna crkva.

Opozicija je traila da se Zakon o kome inae treba da se raspravlja 24. decembra na Katoliki Boi povue, a Demokrate su zbog toga napustile Odbor za reformu izbornog zakonodavstva koji je bio pred finalnim dogovorom izbornih uslova. ;

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top