Ovde ste
Home > Sport > Srpski bokseri iz Turske donose devet medalja

Srpski bokseri iz Turske donose devet medalja


Devet medalja, pet srebrnih i etiri bronzane, ponee nai bokseri u Srbiju sa zavrenog Prvenstva Balkana u turskom letovalitu Kemer u antalijskoj regiji.


Izvor: B92

Foto: Bokserski savez Srbije

Foto: Bokserski savez Srbije

Ostaje al za zlatom, jer smo poslednjeg dana takmienja uestvovali u pet finala, ali bolje se u ovom trenutku nije moglo.

Srpski borci su posle dugo vremena na jednom velikom takmienju, na kojem je uestvovalo 12 reprezentacija, pokazali da imamo potencijala i da e njihovo vreme tek da doe.

“Od dvanaest zemalja koje su uestvovale mi smo u samom vrhu po broju osvojenih odlija. To je dokaz da se na boks vraa u sam evropski krem. Meutim, i injenica da smo poraeni u svih pet finala govori nam da jo mnogo moramo da radimo. Mi u timu verujemo u nae borce, vidimo njihov napredak iz dana u dan i, verujte mi, nee mnogo vremena proi, a Srbija e se u odreenim kategorijama pitati za zlato i na Balkanu i u Evropi“, optimista je selektor Milan Piperski.

Ono to je takoe veliki uspeh srpskog boksa je injenica da smo uz domaina Tursku bili najbrojnija delegacija na ampionatu. Imali smo predstavnika u svim mukim kategorijama i etiri dame.

“Bokserski savez Srbije na elu sa Nenadom Borovaninom nam omoguava fenomenalne uslove. Videli ste kakav tretman smo imali u Turskoj. Trudiemo se svim silama da se na adekvatan nain oduimo naem Savezu na svemu to ini za razvoj srpskog boksa“, dodao je Piperski.

Najuspenija zemlja na Balkanskom prvenstvu bila je, oekivano Turska, iji su borci najspremniji stigli na takmienje jer im je dravno prvenstvo na program ve za sedam dana. Dobro su se pokazali i Rumuni u enskoj, odnosno Hrvati u mukoj konkurenciji.

Osvajai medalja za Srbiju na Balkanijadi:

Foto: Bokserski savez Srbije

Foto: Bokserski savez Srbije

Dame:

Nina Radovanovi (do 51 kg) – SREBRO
Aleksandra Rapai (do 69 kg) – SREBRO
Milena Matovi (do 75 kg) – SREBRO
Jelena Zeki (do 54 kg) – BRONZA

Mukarci:

Veljko Gligori (do 57 kg) – SREBRO
Saa Milovac (do 81 kg) – SREBRO
Aleksandar Jovanovi (do 52 kg) – BRONZA
Marko Cvetanovi (do 63 kg) – BRONZA
Vladan Babi (preko 91 kg) – BRONZA

Foto: Bokserski savez Srbije

Foto: Bokserski savez Srbije

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top