Ovde ste
Home > Sport > Andrea Arsovi preciznija od svetskog rekorda

Andrea Arsovi preciznija od svetskog rekorda


Srpski strelci su drugog dana “Boinog kupa” u Osijeku osvojili 11 medalja – tri zlatne, tri srebrne i pet bronzanih medalja.


PTIzvor: B92

Foto: Strelja

Foto: Streljaki savez Srbije

Dan je obeleila Andrea Arsovi, koja je osvojila zlato pukom, uz novi dravni rekord, bolji od aktuelnog svetskog rekorda finala, saoptio je Streljaki savez Srbije.

Ona je “ubila” 253,4 kruga i tako za 0,7 krugova nadmaila dosadanji dravni rekord finala, koji je drala Teodora Vukojevi.

Ovaj rezultat je za pola kruga bolji od svetskog rekorda koji dri Indijka Apurvi andela, ali svetski rekordi se priznaju samo na najveim takmienjima.

Bio je ovo drugi dravni rekord Arsovieve u razmaku od osam dana. Prole subote, na Internacionalnom prvenstvu Beograda ona je oborila rekord kvalifikacija (632,1).

Uz Arsovievu, medalje u seniorskoj konkurenciji osvojilo je jo petoro srpskih strelaca.

Foto: Strelja

Foto: Streljaki savez Srbije

Srebrnim odlijima okitili su se Bobana Momilovi Velikovi i Dimitrije Grgi (oboje pitolj), a bronzanim Ivana Andjui Maksimovi (puka), Jasmina Milovanovi i Damir Mikec (oboje pitolj).

Sve tri medalje u takmienju juniorki pukom otile su u ruke srpskih takmiarki. Pobedila je Teodora Vukojevi, ispred Ivane Mari i Marije Kolarevi. U takmienju juniora pukom Marko Ivanovi je bio prvi, a Djordje Savi trei.

Turnir u Osijeku zavrava se u nedelju “Velikom nagradom Osijeka”, na kojoj e strelci nastupiti u jedinstvenoj kategoriji.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top