Ovde ste
Home > Tehnika > Google, Apple i Amazon zajedno prave “pametni dom” budunosti

Google, Apple i Amazon zajedno prave “pametni dom” budunosti


Ako vam se svia ideja “pametne kue” i ne moete doekati da i vi ivite u futuristikoj utopiji u kojoj je sve u vaoj kui onlajn, Amazon, Apple i Google imaju dobre vesti za vas.


Izvor: B92

Ilustracija/Foto: aradaphotography/depositphotos

Ilustracija/Foto: aradaphotography/depositphotos

Kompanije koje stoje iza proizvoda Echo Dot, HomeKit i Nest Mini sada rade na stvaranju novog standarda za regulisanje tehnologije pametnih kua sa ciljem da se “pojednostavi razvoj i povea kompatibilnost”.

Ime ovog poduhvata? Projekat Connected Home Over IP. Super dosadno ime sa simpatinom skraenicom CHIP. Bie otvorenog koda, kako nijedan od ovih giganata ne bi imao preveliki uticaj a na tetu manjih igraa na tritu, pie AndroidCentral.

U tom cilju, kompanije e takoe saraivati sa Zigbee Alliance i njenim lanovima meu kojima su IKEA, Legrand, NKSP Semiconductors, Resideo, Samsung SmartThings, Schneider Electric, Signify (ranije Philips Lighting), Silicon Labs, Somfy i Wulian.

Naalost, dok su se Amazon, Apple i Google obavezali da i dalje podravaju svoje postojee proizvode, kau da e se njihov rad na standardu fokusirati na nove proizvode, to znai da ga trenutni proizvodi moda nee podravati.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top