Ovde ste
Home > Sport > Novak: Bez bola nema ni uspeha

Novak: Bez bola nema ni uspeha


Novak okovi vri poslednje pripreme pred poetak nove sezone.


Z.K.Izvor: B92

Photo by Alex Burstow/Getty Images

Photo by Alex Burstow/Getty Images

Drugi teniser sveta e uskoro u Brizbejnu igrati za Srbiju u okviru novosutanovljenog ATP kupa, takmienja na kojem e kao neporaen igra moi da zaradi i 750 poena.

Novak je u proteklih nekoliko nedelja naporno radio jer ga upravo u Australiji, tanije u Melburnu, na prvom Grend slem turniru sezone oekuje veliki zadatak, odbrana titule koju je prole sezone osvojio nadmono u finalu protiv Rafaela Nadala.

Novak je za sajt ATP prokomentarisao ta se radi tokom priprema i ta je neophodno za jednog igraa da bi sezonu doekao spreman.

Poslednje tri nedelje u sezoni su bile izuzetno naporne, bilo je dosta meeva. ATP Kup je tu, iza ugla, a ove tri i po nedelje priprema nam slue kao dobra baza za pripreme, kao temelj za novu sezonu“, kae Novak.

Uzbuen sam to sam se vratio na teren, u teretanu i to mogu da radim na izvesnim stvarima za koje nemam previe vremena tokom sezone. Kada ste na turnirima i kada se takmiite teko je raditi na jaanju tela i na igri od poetka“.

Sve naravno zavisi od dobrog plana, a za to su zadueni lanovi njegovog strunog tima.

Pripreme su period kada sednem za sto sa lanovima tima i kada zajedno pripremamo zaista dobar program koji emo ispunjavati na nedeljnoj bazi. Tako radimo ve mnogo godina, a iskustvo svakako pomae. Ako uivate u procesu i pokuavate da se naviknete na bol onda manje i boli. Jer kako kau, „bez bola nema dobiti“, to tako funkcionie”.

Morate da potroite sate na rad, da se dobro preznojite. Osim rada na terenu, radi se i na fizikoj pripremi, izdrljivosti, snazi. Tenis je sport koji zahteva najbolje od svega, to se tie spreme i kondicije, kretanja na terenu, talenta, sposobnosti koje imate“, zakljuio je okovi.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top