Ovde ste
Home > Tehnika > Xiaomi ima “plan B” u sluaju da ih SAD zabrane

Xiaomi ima “plan B” u sluaju da ih SAD zabrane


Trenutno je kineski gigant Huawei stavljen na “crnu listu” SAD. Ali, ta ako i Xiaomi dospe na isti spisak?


Izvor: B92

Foto: Depositphotos/Imaginechina-Editorial

Foto: Depositphotos/Imaginechina-Editorial

Tokom intervjua, menader proizvoda kompanije Xiaomi Abi Go govorila je o nekoliko zanimljivih tema, ukljuujui i moguu ameriku zabranu.

Kako ona kae, Xiaomi je ve spreman za moguu zabranu od strane amerike vlade. Ova kineska kompanija deo prihoda ve koristi kako bi ulagali u proizvodnju i distribuciju svojih proizvoda bez oslanjanja na firme iz SAD.

“Trenutno procenjujemo situaciju. Ali u ovom trenutku nije bilo ‘efekta zaraze’. U stvari, saraujemo “rame uz rame” i intenzivno radimo sa amerikim kompanijama, kao to su Qualcomm ili Google”, rekla je Abi Go.

“U svakom sluaju, ako se u budunosti neto dogodi, imamo plan B. Izmeu ostalog, mnogo ulaemo u nekoliko proizvoaa u Kini. Ipak, verujemo da naa poslovna strategija ne bi trebalo da bude uslovljena odlukama koje donose politiari. Do sada smo se zalagali za najbolje komponente u naim proizvodima. Tako emo nastaviti i ubudue”, dodaje ona.

to se tie softvera, da li Xiaomi moe da se osloni na Harmony OS? Ako je to sluaj, onda bi Google trebalo da bude oprezan jer e izgubiti dominaciju na tritu mobilnih operativnih sistema.

ta god da se desi, ini se da e Xiaomi biti spreman.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top