Ovde ste
Home > Tehnika > Procurili podaci o sigurnosnom propustu: Podaci korisnika bili u opasnosti

Procurili podaci o sigurnosnom propustu: Podaci korisnika bili u opasnosti


Popularna aplikacija TikTok imala je ozbiljne ranjivosti, zbog kojih su hakeri mogli da dobiju line podatke i manipuliu korisnikim podacima.


Izvor: B92

Foto: Gettyimages, Justin Sullivan, Staff

Foto: Gettyimages, Justin Sullivan, Staff

Ovo je objavila kompanija za sajber bezboednost Check Point, a radilo se o tome da su pojedini korisnici aplikacije TikTok slali poruke koje sadre “zlonamerne” linkove.

Ako se klikne na ove linkove, napadai bi mogli preuzeti kontrolu nad korisnikim nalozima, a iz kompanije su nali i na sigurnosni propust kojibi omoguio hakerima da dobiju line podatke sa internet stranice TikTok-a.

Check Point je ukazao na ove propuste 20. novembra prole godine, a do 15. decembra su ispravljene. TikTok je u izjavi rekao da se ini da propusti ni na koji nain nisu bili iskorieni, pie sajt Engadget.

Kako je popularnost TikTok aplikacije porasla (preuzeta je vie od 1,5 milijardi puta irom sveta) tako je rasla i panja koja se obraa na njenu matinu kompaniju, ByteDance.

Ova kineska kompanija ima veze sa kineskom vladom koje su dovele do zabrinutosti oko globalne nacionalne bezbednosti u SAD. Prole nedelje je amerika vojska odluila da u potpunosti zabrani rad TikTok aplikacjie na svojim ureajima.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top