Ovde ste
Home > Vesti > Vui: Retko ko je nazvao Srbiju i Srbe “akom jada”

Vui: Retko ko je nazvao Srbiju i Srbe “akom jada”


Predsednik Aleksandar Vui poruio je da je Srbija otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da e dve zemlje morati da imaju sutinski bolje odnose.


Izvor: Tanjug

EPA/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

EPA/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Vui je dodao da je “malo koji svetski dravnik” nazvao Srbiju i Srbe “akom jada”, kako je to svojevremeno uinio novoizabrani hrvatski predsednik Zoran Milanovi.

Vui je, upitan ta oekuje u odnosima Srbije i Hrvatske, rekao da e Srbija sa oduevljenjem da pozdravi svako poboljanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

“Pozdraviemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama”, rekao je Vui u Istanbulu.

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da je ona neophodna ukoliko obe zemlje ele da opstanu na ovim prostorima i da zaustave veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno vei u Hrvatskoj.

“Saradnja je kljuna re, a da li emo uspeti…”, rekao je Vui i dodao da je malo koji svetski dravnik nazvao Srbiju i srpski narod “akom jada”, ali da je bez obzira na to estitao Milanoviu pobedu na izborima.

“elim da verujem da je to reeno u nekom trenutku u kojem… ne znam ta se dogodilo. U svakom sluaju, mi emo morati sutinski da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i Hrvatima”, rekao je Vui.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top