Ovde ste
Home > Ekonomija > Rusija i Turska priznale da je Bugarska faktor koji se ne može zaobići

Rusija i Turska priznale da je Bugarska faktor koji se ne može zaobići


Sofija — Na američki tečni gas treba gledati kao na neman, dok je ruski gas realnost, izjavila je bugarska profesorka i stručnjak za geopolitiku Nina Djulgerova.


Izvor: Sputnik

Foto: Depositphotos/panama555

Foto: Depositphotos/panama555

“Danas je američki tečni gas himera (neman iz grčke mitologije), a ruski realnost. To je takva politička frazeologija, koja trenutno nema politički odraz”, objasnila je Djulgerova za list “Trud”.

Prema njenom mišljenju, pogrešno je govoriti isključivo o američkom tečnom gasu, jer takvi projekti u energetici nemaju nacionalnost — tečni gas se doprema tankerima na kojima nema nikakvih nacionalnih obeležja.

“Taj termin (američki tečni gas) se koristi da se dokaže da Amerika ima doslednu politiku u cilju isključivanja Rusije sa evropskog energetskog tržišta”, istakla je Djulgerova.

Ona je naglasila i da je učešće Bugarske na otvaranju Turskog toka pobeda zvanične Sofije, kao i da su na taj način i Rusija i Turska priznale da je Bugarska danas faktor koji se ne može zaobići.

Takođe je navela i da je prisustvo bugarskog premijera Bojka Borisova na otvaranju Turskog toka dokaz da je Bugarska sposobna da izvršava svoje obaveze.

Ruski predsednik Vladimir Putin, srpski predsednik Aleksandar Vučić, bugarski premijer Bojko Borisov i turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pustili su u rad gasovod Turski tok osmog januara.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top