Ovde ste
Home > Ekonomija > Više penzionera nego radnika: Broj izdržavanih četiri puta veći od onih koji privređuju

Više penzionera nego radnika: Broj izdržavanih četiri puta veći od onih koji privređuju


Podgorica — U 11 crnogorskih opština, od ukupno 24, ima više penzionera nego radnika.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos, NatashaFedorova

Foto: Depositphotos, NatashaFedorova

U tri su nezaposleni brojniji od zaposlenih, a u Rožajama i Plavu više je i korisnika socijalne pomoći nego radnika, pišu Vijesti.

Najlošija socijalna karta je u Plavu i Gusinju, gde sada ima 1,4 hiljade zaposlenih, dok broj nezaposlenih iznosi 2,2 hiljade, penzionera ima 1,53 hiljade, a korisnika socijalne pomoći 1,69 hiljada. Broj takozvanih izdržavanih stanovnika je četiri puta veći od onih koji privređuju, navodi se u tekstu,a prenosi portal Investitor.me.

Slična situacija je u Rožajama, gde ima 3,2 hiljade zaposlenih a 5,36 hiljada korisnika socijalne pomoći. Nezaposlenih je 3,48 hiljada, a penzionera 2,6 hiljada. U tom gradu su čak 24 odsto stanovnika korisnici socijalne pomoći, dodaje list.

Socijalna situacija kod gradova na severu je nešto manje loša, a jedina opština u kojoj su radnici brojniji od ostalih kategorija pojedinačno je Bijelo Polje, gde ima 8,5 hiljada radnika, 7,8 hiljada penzionera, 3,49 hiljada nezaposlenih i 2,71 hiljada korisnika pomoći.

Vijesti napominju da su podatke dobili iz zvaničnih izvora – Monstata, Fonda PIO, Zavoda za zapošljavanje i Ministarstva rada i socijalnog staranja – te da se svi podaci odnose na novembar prošle godine, osim za broj nezaposlenih koji je iz oktobra.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top