Ovde ste
Home > Vesti > “BiH ne mora biti, ali Srpske mora”

“BiH ne mora biti, ali Srpske mora”


Srpski lan Predsednitva BiH Milorad Dodik izjavio je e Republika Srpska istrajati na politici vojne neutralnosti.


Izvor: Tanjug

EPA-EFE/ VLADIMIR STOJKOVIC/ arhiva

EPA-EFE/ VLADIMIR STOJKOVIC/ arhiva

RS e istrajati bez obzira na to to su bonjaka i hrvatska strana za ulazak Bosne i Hercegovine u NATO i nastavie da objanjava zato ta zemlja ne treba da bude lanica Alijanse.

U intervjuu za RTS, on je rekao da nije poveo zemlju u NATO i da usvojeni Program reformi ne prejudicira lanstvo BiH te da ne moe da poslui kao osnova za integraciju u Alijansu.

Za svako novo kretanje prema NATO-u, bie potrebna nova odluka Predsednitva BiH i Parlamentarne skuptine, rekao je Dodik.

On je ocenio i da odluka Ustavnog suda BiH da 9. januar ne moe da bude Dan RS predstavlja veliku nepravdu prema RS, ali i njenom narodu.

“Sud BiH pokuava da sudi istorijskim injenicama. Srpska je proglaena u miru, nikakvih ratnih deavanja nije bilo. Uvek je sporno kada su u pitanju Srbi. Nain na koji radi Ustavni sud BiH ne prihvatamo”, rekao je Dodik i dodao da “tu priu gura” deo meunarodne zajednice.

On je rekao da je Republika Srpska u svakom obliku drava koja ima sve osim stolice u Ujedinjenim nacijama – budet, policiju i narod koji je za RS.

Ponovio je da BiH ine dva entiteta i tri naroda, i to je istorijska injenica.

Aneksom 10 Dejtonskog sporazuma uveden je visoki predstavnik, a Savet bezbednosti UN nije mu dao nikakva ovlaena, pa ni bonska.

“I kako danas mi da prihvatimo Valentina Incka, ili nekog drugoga. U Predsednitvu BiH se borim za interese Srpske. BiH ne mora biti, ali Srpske mora, i sa takvim stavom idem u Sarajevo”, rekao je Dodik.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top