Ovde ste
Home > Ekonomija > “Danas je ovde 3.000 radnika, a bie ih i vie” VIDEO

“Danas je ovde 3.000 radnika, a bie ih i vie” VIDEO


Obrenovac — Predsednik Srbije Aleksandar Vui obiao je danas fabriku Mei Ta Europe u Obrenovcu.


Izvor: B92, Tanjug

Foto: Tanjug, Zoran Zestic

Foto: Tanjug, Zoran Zestic

“Ova fabrika danas zapoljava 3.000 ljudi, bio sam zadivljen onim to su mi pokazali, ali nam je za to potrebno da imamo obuene ljude koji mogu da napreduju”, rekao je Vui mladim radnicima fabrike.

Vui je obiao livnicu i pogon za mainsku obradu posle ega je razgovarao sa uenicima Tehnike kole iz Obrenovca. Prisustvovao je obuci za novozaposlene, kao i predavanju za uenike obrenovake Tehnike kole, koja se organizuje u toj kompaniji.

“Posebno sam srean zbog mogunosti da se bavimo dualnim obrazovanjem i pored bezbroj otpora. Srean sam to postoji ovako jaka i mona fabrika u Obrenovcu”, poruio je Vui.

Predsednik je istakao da je drava mnogo pomogla otvaranju fabrike u Obrenovcu.

“Mnogi su tada bili skeptini, a danas je 3.000 radnika ovde i bie ih i vie u budunosti”, istakao je Vui. “Napadali su me novinari da u ugovoru pie da e biti 700 radnika, a da sam ja rekao 1.500. A danas ih je ne 1.500, ve 3.000. Danas je 3.046 radnika u delu gde 50 godina nije bilo nijedne fabrike”, podvukao je Vui.

On je podsetio da se mnogo ekalo na autoput kroz Obrenovac, da su selima ljudima ekali na kanalizaciju, a da je vie od 250 miliona evra uloeno u obnovu te optine posle poplava iz 2014. godine.

Vui je fabriku posetio u pratnji predsednika Mei Ta grupe Ben ena, ambasadorke Kine u Srbiji en Bo, predsednika optine Obrenovac Miroslava ukovia, ministra prosvete Mladena arevia, gradonaelnika Beograda Zorana Radojiia i zamenika gradonaelnika Gorana Vesia.

Mei Ta Europe je kompanija koja se bavi proizvodnjom automobilskih delova, delova motora i optih industrijskih delova.

Prva fabrika u Bariu kod Obrenovca otvorena je u aprilu 2017.godine, a druga u junu prole godine. Mei Ta je ukupno u dve fabrike u Obrenovcu uloila 150 miliona evra, a zapoljava 3.050 ljudi. Postoji potreba za novim zaposlenima i zato konstantno organizuju obuke za nove radnike.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top