Ovde ste
Home > Sport > Nenadi: Grcamo u mulju! Promene ili katanac na srpski rukomet

Nenadi: Grcamo u mulju! Promene ili katanac na srpski rukomet


Zvanino najbolji rukometa Evrope Petar Nenadi kritikovao je sistem u srpskom rukometu posle novog neuspeha.


MSIzvor: B92, Sportski urnal

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nenadi, koji je ve dve godine na pauzi od reprezentacije, odnosno posle Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, smatra da je Srbiji neophodan pravi selektor.

Tada sam rekao da nemam vie snage. Svega sam se nagledao u dresu reprezentacije i svata doiveo. Atmosfera je uvek bila dobra, ali nismo, osim Vranjea i Hasanefendia, imali stabilnog i pravog trenera“, rekao je Nenadi za Sportski urnal.

Bek maarskog Vesprema ima veliku elju da se vrati u nacionalni tim, ali ako bi doao pravi ovek na klupu “Orlova”.

U godinama sam kada mogu mnogo, imam i volju i elju, ali dajte ljudi dovedite valjanog trenera i da svi zajedno ponemo da radimo. Ovako vie nita ne ide“.

Prema njegovim reima glavni problem srpskih selektora je sujeta.

Nai strunjaci smatraju da igrai treba njih da zovu, mole i jure, a gledam sve ostale kamko obilaze svoje momke po svetu, zovu ih, priaju s njima, drue se. To kod nas nije sluaj“.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Srbija je prvenstvo Evrope u Gracu zavrila sa sva tri poraza, od Belorusije, Crne Gore i Hrvatske.

“Svakog januar ista pria, svake godine govorimo identine stvari i nita ne pomae. Za 15 godina smo samo dva puta proli u drugi krug. Dosta je toga stvarno. Taj rezultat u Gracu je slika i prilika naeg rukometa, koji poslednjih 20 godina ne funkcionie, vode ga pogreni, nema sistem, plan, cilj…”.

Na kraju je Nenadi, ija je generacija mnogo obeavala, istakao da ne zamera nita igraima i da isto tako nema problem sa selektorom Nenadom Peruniiem.

“Hoe li neko konano preuzeti odgovornost za propast srpskog rukometa, ovo vie nema smisla. Svi vozovi su odavno proli, mi vie nemamo nita, dotakli smo dno odavno, sad grcamo u mulju. Neka svi preuzmu odgovornost i neka odu, to je jedino reenje, pa da ponemo ispoetka”, zakljuio je Nenadi uz poruku, “Ukoliko se sada stvari ne promene i svi ne odu, ne gine nam katanac na rukomet”.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top