Ovde ste
Home > Zdravlje > SAD zabranjuje ove elektronske cigarete

SAD zabranjuje ove elektronske cigarete


Najee koriste kertride sa aromama, pokazali su poslednji rezultati Nacionalnog istraivanja o upotrebi duvana meu mladima


Izvor: N1

Foto: depositphotos/narimbur

Foto: depositphotos/narimbur

Prema odluci FDA, proizvoai koji u roku od 30 dana ne prekinu proizvodnju i prodaju aromatizovanih e-cigareta izlau se riziku od prinudnih postupaka.

Nova odluka Amerike agencije za hranu i lekove (FDA) ne odnosi se, meutim, na ukuse pravog duvana ili mentola, a u objanjenju su navedeni savezni podaci po kojima je ”sklonost mladih prema e-cigaretama sa ukusom mentola i duvana mnogo manja nego prema onima sa aromom voa“.

Odluka je donesena nakon dugotrajnog procesa razmatranja, koji je inicirao ameriki predsednik Donald Tramp 11. septembra prole godine, i najavio da e SAD zabraniti hiljade ukusa koji se koriste u e-cigaretama, kao meru u borbi protiv korienja e-cigareta meu mladima.

Smatramo da ova odluka uspostavlja ravnoteu izmeu hitnog reavanja ove pretnje po javno zdravlje koja se tie upotrebe e-cigareta meu mladima i potencijalne uloge koju e-cigarete mogu imati u pomaganju odraslim puaima da se u potpunosti odreknu sagorivog duvana i preu na potencijalno manje rizian oblik konzumiranja nikotina“, izjavio je doktor Stiven Han, komesar FDA.

Svi proizvoai e-cigareta, bile one sa aromatinim ukusima ili ne, moraju da podnesu prijave za odobrenje komercijalizacije, bez obzira da li se ve nalaze na tritu (PMTA) na adresu FDA do 12. maja 2020. godine, a u protivnom rizikuju da njihovi proizvodi budu povueni iz prodaje.

Do sada je IQOS, ureaj kompanije Filip Moris, koji zagreva a ne sagoreva duvan i samim tim ne spada u kategoriju e-cigareta, jedini alternativni ureaj koji je dobio ovaj vid saglasnosti.

‘’Filip Moris veruje da najbolji nain da se odgovori na pitanja koja su u vezi sa proizvodima bez duvanskog dima – od potencijala za smanjenje tetnosti do prevencije upotrebe meu mladima – jeste da proizvoai podele svoje dokaze sa regulatornim telima i da vlade donesu odluke na osnovu dokaza“, rekli su u ovoj kompaniji.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top