Ovde ste
Home > Putovanja > “Vratimo decu na sneg”: Dan posveen uivanju u zimi

“Vratimo decu na sneg”: Dan posveen uivanju u zimi


Foto: depositphotos/ veloliza

Foto: depositphotos/ veloliza

Jedan veliki deo populacije oboava sneg, a to su deca, i zbog toga je u proslavi Svetskog dana snega najvie aktivnosti posveeno upravo njima.

Svetska skijaka organizacija (FIS) je devetu godinu za redom organizovala Svetski dan snega. Ova ideja je zapoeta kao deo kampanje “Vratimo decu na sneg” i zbog toga je ovaj dan u najveoj meri i posveen deci.

Predsednik FIS-a Gian Franco Kasper napomenuo je: “Jo jednom je Svetski dan snega nadmaio oekivanja. Ovo je veliko postignue i dokaz o vanosti dece i porodica za sportove na snegu.”

U ovoj organizaciji napominju da Svetski dan snega nije poput drugih dana koji se obeleavaju u toku godine. Na ovaj nain poveava broj mladih koji se bave zimskim sportovima, podstie se boravak u prirodi koju e zavoleti to, istie FIS, vodi ka tome da e kada odrastu vie brinuti o ekologiji.

„Mlade generacije su uvari snega. Dananja deca e voditi fabrike, industriju i druge velike krivce za zagaenost. Mladi moraju da odrastaju brinui se o okruenju kako bi bilo snega za igru i u budunosti. Ako ih nauimo da uvaju sneg i ostatak prirode e imati dobit”, navode na zvaninoj stranici FIS-a.

Foto:gettyimages/ Handout

Foto:gettyimages/ Handout

Svetski dan snega je vaan i kada se radi o ouvanju zdravlja dece, a i odraslih, jer ih podstie na igranje napolju u snegu, odlazak na planine to vodi ka tome da e samo poeleti Da u prirodi provode to vie vremena.

Svetska skijaka organizacija ve godinama unazad obeleava Dan snega, a vanost ovog dana su uspeli da pokau i najpoznatiji ski centri irom sveta koji su rado prihvatili uee, pa e ove godine Svetski dan snega obeleiti ak 362 dogaaja u 45 zemalja.

Osim aktivnosti na lokacijama poput alpskih skijalita, 72 dogaaja irom Kine, snienim cenama za decu u Poljskoj ili Norvekoj Svetski dan skijanja je i u Srbiji u kojoj je sve vie zanteresovanih za zimske sportove.

Na skijalitima na Kopaoniku, Straroj planini i Torniku deca e imati priliku da iskorite popust od 50 odsto na poludnevne i dnevne karte. Za one najmlae je organizovano takmienje u grudvanju i druenje sa maskotom Sneguljkom kao i takmienje u sankanju.

Povodom ovog dana kole skijanja i drugih zimskih sportova su odluile da priblie deci ljubav prema snegu, pa e danas neki maliani imati priliku i za povoljneili potpuno besplatne asove.

Svetski dan snega e obeleiti i skijalite na Jahorini i Kozari u BiH, u Bugarskoj su ove godine ukljueni Bansko, Pamporovo, Borovec i skijalite Vitoa iznad Sofije. Dok u Rumuniji uestvuje ak sedam skijalita, od kojih je Srbiji najbii Valiug, navodi FIS.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top