Ovde ste
Home > Vesti > Srbin na prevaru pobegao hrvatskim policajcima, upozoreni svi na graninim prelazima

Srbin na prevaru pobegao hrvatskim policajcima, upozoreni svi na graninim prelazima


Iz KBC “Sestara milosrdnica” u Zagrebu u nedelju je pobegao pritvorenik remetinekog zatvora Ivan orevi (31), dravljanin Srbije.


Izvor: Jutarnji.hr

Kako javljaju zagrebaki mediji, on je iskoristio trenutak dok je bio u toaletu i napustio je bolnicu gde je bio na leenju, potvreno je u Ministarstvu pravosua Hrvatske.

Potvreno je i da se sve dogodilo u nedelju oko 11:15 h, javlja “Jutarnji list”.

Pritvorenik je bio pod direktnim nadzorom dvojice pravosudnih policajaca.

On je bio nepravosnano osuen na etiri godine zatvora zbog krijumarenja ljudi, a pritvor mu je odreen reenjem Optinskog suda u Novom Zagrebu broj K-418/2019. Krajem oktobra donesena je presuda na temelju priznanja po kojoj je orevi priznao krivicu, ali nije prihvatio i sankciju od etiri godine zatvora i 21. novembra se alio na presudu, a osim toga protiv istog okrivljenog vode se jo postupci na upanijskim sudovima u Karlovcu i Velikoj Gorici.

Nakon to je donesena neprosnana presuda, orevi se alio na reenje o odreivanju pritvora, ali mu je upanijski sud u Velikoj Gorici odbio tu albu i produio pritvor. Obrazloenje zbog kojeg su ga ostavili u Remetincu bilo je da ima prebivalite u Srbiji, da niim nije bio vezan za Hrvatsku te da postoji opasnost da bi ako bi ga pustili na slobodu mogao postati nedostupan Hrvatskom pravosuu ili ak i pobei. I orevi je to i uinio, pa tako postoji vesrovatnoa da je moda ve napustio Hrvatsku.

O njegovom bekstvu odmah su obaveteni i svi granini prelazi, a sad e se daljom istragom ustanoviti je li beg bio planiran, ima li pomagaa ili vie njih, te je li napustio Hrvatsku.

Kako saznaje “Jutarnji”, on je u bolnici bio na leenju i pod nadzorom pravosudnih policajaca, ali je u jednom trenutku rekao da je neto progutao i kako bi se ustanovilo o emu je re, on je zatraio u jednom trenutku da ode do toaleta i nakon toga je nestao.

Ministarstvo pravosua Hrvatske utvruje sve okolnosti bega pritvorenika, te eventualnu odgovornost pravosudnih policajaca, a policijska uprava zagrebaka je izdala nalog za raspisivanjem poternice za odbeglim.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top