Ovde ste
Home > Ekonomija > Predsednik Srbije u Davosu: Vui razgovarao sa Trampovim savetnikom za bezbednost

Predsednik Srbije u Davosu: Vui razgovarao sa Trampovim savetnikom za bezbednost


Davos — Predsednik Srbije Aleksandar Vui danas e na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu uestvovati na dva panela.


Izvor: Tanjug

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Foto: Instagram, buducnostsrbijeav

Predsednik je razgovarao sa izvrnim direktorom “Mubadala Investment Company” Kaldumom Al Mubarakom.

“Lepo je sresti stare prijatelje i razgovarati o novim mogunostima”, objavio je predsednik Srbije na instagram profilu.

Inae, kompanija Masdar, koja je u vlasnitvu Mubadale iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, investirala je u Vetropark “ibuk 1” kod Kovina, koji je kao najvei vetropark na Balkanu poeo sa radom u oktobru 2019. godine. Takoe, kompanija Mubadala ranije je bila zainteresovana za gradnju fabrike ipova u Srbiji.

Predsednik se susreo i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O’Brajanom

“Otvoren i prijateljski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Robertom O’Brajanom, uz obostranu elju za dalje unapreenje odnosa Srbije i SAD”, napisao je predsednik Srbije uz fotografiju objavljenu na instagramu.

Predsednik Srbije uestvovae danas u Davosu na radnom ruku na temu “Generisanje rasta za Centralnu i Istonu Evropu”, u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

O toj temi diskutovae i premijer Hrvatske Andrej Plenkovi, predsednik Poljske Anej Duda, predsednik Evropskog parlamenta David Maria Sasoli, predsednik Litvanije Gitanas Nauseda, a moderator e biti novinarka Juonjuza Izabela Kumar.

Predsednik Srbije je prethodno, pored bilateralnih susreta, uestvovao na panelu “Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana”.

Najavio je ranije da e na oba skupa govoriti o tome kako vidi budunost, o “malom engenu”, ekonomskoj saradnji i drugim pitanjima. Vui e danas, takoe, prisustvovati i obraanju predsednika SAD Donalda Trampa uesnicima Foruma, dok je na marginama skupa planiran njegov susret sa Robertom O Brajanom, savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD i s predsednikom Evropske banke za obnovu i razvoj Sumom akrabartijem.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top