Ovde ste
Home > Život > Priča o samohranoj majci iz Čačka podigla sve na noge, stiže i pomoć

Priča o samohranoj majci iz Čačka podigla sve na noge, stiže i pomoć


U iznajmljenom stanu sa troje dece jedva sastavlja kraj sa krajem. Ova samohrana majka jedinu pomoć u hrani i odeći dobija od čačanskog Kola srpskih sestara.

“Za sada mi je najpotrebnije samo da imaju deca hrane, pošto u tome slabo se snabdevamo i da ja počnem da radim”, kaže Nevena Šipetić, samohrana majka iz Čačka.

Priča o Neveni Šipetić pokrenula je sve. Na njenu adresu već je stigao ogrev, a sutra će ići na razgovor za posao.

“Grad Čačak ima i budžetsku rezervu koju koristi za ovakve slučajeve i drva za ogrev i sve ono što je neophodno, naravno novčana sredstva da se svi naši sugrađani zbrinu na adekvatan način”, ističe Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.

U Čačku se za socijalnu zaštitu godišnje izdvaja 345 miliona dinara. Iako se u protekle tri godine više od tri stotine porodica javilo za pomoć, mnogi još uvek nisu u sistemu socijalne zaštite. Primer Nevene Šipetić povod je za reagovanje resornog ministarstva na teritoriji cele Srbije.

“Ja ću da pošaljem kao ministar jedan zadatak direktorima Centara za socijalni rad i opštinama da izađu, da obiđu teren i da napravimo da vidimo da li postoje neke porodice koje eventualno su na neki sličan način u problemu kao što je i ova porodica i da probamo da odreagujemo kao država”, navodi Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Đorđević je u Čačku posetio i ustanovu za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju “Zračak” i Narodni muzej koji će sada biti pristupačan i osobama sa invaliditetom.Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top