Ovde ste
Home > Ekonomija > Rad na crno smanjen 24 odsto

Rad na crno smanjen 24 odsto


Beograd — Broj osoba koje su zateene da rade “na crno” tokom inspekcijskih kontrola lane belei trend smanjenja za 24 odsto, pokazuju podaci Inspektorata za rad.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/rachwal

Foto: Depositphotos/rachwal

Primera radi, 2017. godine, “na crno” je prilikom kontrole inspektora ustanovljeno da radi 22. 411 radnika, 2018. inspektori su zatekli 17. 026 njih, a u proloj godini 12.938.

Primetan je i trend smanjenja neregistrovanih subjekata za 36 odsto u periodu od 2017. do 2019. godine.

Na sajtu Ministarstva rada objavljen je spisak na kome je 3.695 poslodavaca kod kojih su prilikom inspekcijskih nazdora zateena lica na faktikom radu, odnosno radu “na crno” u periodu od 3. januara 2019. do 15. januara 2020. godine.

Re je o preduzeima koja se, izmeu ostalog, bave ugostiteljstvom, trgovinom na malo, frizerskim i kozmetikim uslugama, odravanjem i popravkom motornih vozila, izradnjom stambenih i nestambenih zgrada…

Prema podacima Inspektorata, broj poslodavaca kod kojih je utvren rad na crno posle ponovljenih inspekcijskih nadora u proloj godini je 288 posle dva nazdora.

Kod 32 je ustanovljeno da ima radnika koji rade na crno i posle tri nadzora, kod devet su pronaeni i posle etiri, kod tri poslodavca i posle pet nadzora, dok se taj broj smanjuje na jednog poslodavca posle est i vie nadzora.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top