Ovde ste
Home > Ekonomija > “Srbija nee da bude lak plen, zato kupuje odbrambeno oruje”

“Srbija nee da bude lak plen, zato kupuje odbrambeno oruje”


Davos — Srbija kupuje samo odbrambeno naoruanje, da ne bi bila lak plen, odgovor je predsednika Aleksandra Vuia na primedbe i pitanja na panelu u Davosu.


Izvor: Tanjug, Beta

Foto: Tanjug, Predsedni

Foto: Tanjug, Predsednitvo Srbije

Pitanja u vezi sa time predsednik je dobio na panelu “Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana”.

“Bile su primedbe na raun Srbije, a najvea primedba je bila zato se naoruzavamo i kupujemo oruje od Rusije. Moj odgovor je bio prilino snaan i uverljiv. Rekao sam da mi kupujemo samo odbrambeno oruje i da ne kupujemo ofanzivna sredstva, i ni blizu koliko svi drugi kupuju ofanzivna sredstva. Sa druge strane, iako bismo mogli da priutimo sebi sistem S300 ili 400, da to nismo uradili”, rekao je predsednik Srbije.

Vui je rekao novinarima da je danas prisustvovao na dva panela, politikom i ekonomskom, kao i da ne moe zbog pravila “etam haus” da otkriva ko je i ta tano rekao.

Kae da svakako hoemo da budemo u situaciji da moemo da zatitimo svoju zemlju i da ne budemo lak plen i aka zobi, kao to smo nekada bili.

Vui je takoe izjavio da veruje da je neodriv opstanak taksi koje je Pritina uvela na robu iz Srbije i BiH i da e deo tog problema biti reen nakon formiranja nove Vlade Kosova. On je ocenio da bi Srbija, da nije bilo taksi od 100 odsto na robu koja ide na Kosovo, imala rast BDP-a od 4,3 ili 4,4 odsto, umesto etiri ili 4,1 odsto, i da bi to onda bio najvei rast u Evropi.

“Zato je od presudnog znaaja da se takse ukinu”, rekao je on i dodao da nema mnogo smisla obnova avio-linije izmeu Beograda i Pritine i pria o uvoenju eleznike linije ukoliko ne postoji mogunost protoka roba.

Vui je rekao da nije imao “bliski susret” sa kosovskim predsednikom Haimom Taijem u Davosu, ali da su obojica uestvovala na neformalnom skupu. On je rekao da su govorili o razliitim temama na tim skupovima.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top