Ovde ste
Home > Ekonomija > Raa postaje pelarska baza: U martu se otvara najvei pogon za prikupljanje i plasman meda

Raa postaje pelarska baza: U martu se otvara najvei pogon za prikupljanje i plasman meda


Beograd — Najvei pogon za prikupljanje i plasman meda u Srbiji, “Na med” u Rai, bie zvanino otvoren krajem marta.


Izvor: Tanjug

Foto: Depositphotos/oksixx

Foto: Depositphotos/oksixx

To je najavljeno danas na otvaranju 12. Dravnog pelarskog sajma u Beogradu.

Otvaranjem pogona u Rai, u koji je do sada uloeno oko 1,5 miliona evra, srpskim pelarima bie omogueno da med izvoze na trea trita bez posrednika.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovi najavio je, otvarajui Sajam, da e u narednih mesec-dva dana biti izmenjen pravilnik koji e omoguiti pelarima da u prodavnice plasiraju i manje koliine meda.

“Izgradnjom fabrike u Rai, svi proizvoai e moi da dostavljaju svoj med i da ga plasiraju”, rekao je ministar.

Nedimovi je pozvao kolegu iz Republike Srpske Borisa Paalia, kao i pelare iz RS, da rade zajedno s kolegama iz Srbije na brendiranju svog meda, tako da Raa postane zajednika baza pelarima Srbije i RS.

Srpski ministar je poruio domaim pelarima da u narednih mesec-dva takoe mogu da oekuju rezultate po pitanju otkrivanja falsifikatora meda u Srbiji, rekavi da su neki od njih “doli na miolovku”.

Prema njegovim reima, otvaranjem pogona u Rai, na kome se, kako je najavljeno, oekuje prisustvo premijerke Srbije Ane Brnabi, bie otvorena vrata srpskom medu da se probije na kinesko trite.

Ministar poljoprovrede RS Boris Paali rekao je da je u RS prole godine proizvedeno oko 1.700 tona meda i najavljuje da e se u narednom periodu resorno ministarstvo RS dodatno angaovati da se poveaju subvencije za tamonje pelare.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top