Ovde ste
Home > Ekonomija > Uskoro testiranje: Prvi putnici na zlatiborskoj gondoli u maju

Uskoro testiranje: Prvi putnici na zlatiborskoj gondoli u maju


Zlatibor — Dve i po godine od zvaninog poetka, izgradnja zlatiborske “Gold gondole” je u zavrnoj fazi.


Izvor: RTS

Foto: RINA

Foto: RINA

Uskoro se oekuje testiranje trase panoramske iare koja e povezati centar Zlatibora sa ski-centrom Tornika.

Ovaj projekat optine ajetina, vredan 13 miliona evra, znaajno e upotpuniti turistiku ponudu Zlatibora i doprineti poveanju broja gostiju na inae jednoj od najposeenijih srpskih planina.

U Ribnici, na meustanici najmodernije vazdune trase zlatiborske gondole, uprkos snegu, jakom vetru i temperaturama u minusu, graevinski radovi ne prestaju.

“Najintenzivniji radovi se odvijaju na meustanici pokraj Ribnikog jezera gde se zavravaju garae, kompletira se konstrukcija meustanice i naravno radi u mainskoj sobi i elektroinstalacije. Pogon itave gondole se nalazi ovde pored Ribnikog jezera”, rekla je za RTS Bojana Boani, direktorka JP “Gold gondola”.

“Trenutno radimo na razvlaenju glavne sajle od polazne stanice do meustanice to je nekih 4,5 kilometra u jednom pravcu, znai u oba pravca nekih devet kilometara. Sama sajla je teka nekih 90-tak tona tako da je izazov”, kae Aleksandar Kalianin, odgovorni izvoa radova “Amiga” Kraljevo.”

Uporedo sa povezivanjem poetne, meustanice i Tornika koje spaja 36 stubova, izvode se i elektro-radovi, povezuje trafostanica i postavlja komunikacijski – signalni kabl.

Uskoro, po zavretku graevinskih radova, usledie probno pokretanje i probni rad gondole a paralelno sa tim i procedura tehnikog prijema. Kako se oekuje, prve putnike gondola e primiti u maju ove godine.

U 55 kabina, devet kilometara dugom panoramskom gondolom od centra planine do vrha Tornika, moi e da se preveze 600 putnika na sat.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top