Ovde ste
Home > Sport > “U 2019. godini sam testiran 42 puta”

“U 2019. godini sam testiran 42 puta”


Ameriki MMA borac Don Dons otkrio je da je imao 42 anti doping testa u 2019. godini.


SNIzvor: B92

Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Photo by Sean M. Haffey/Getty Images

Don Dons je jedan od najveih MMA boraca svih vremena i on u oktagonu ga niko, bar za sada, nije pobedio.

Donsova karijera je u najmanju ruku kontroverzna, pored svih fantastinih pobeda i velikih uspeha, njegovi doping skandali i suspenzije bile su glavna tema u svetu sporta godinama.

Kako on sam kae, kada se radi o doping testovima nema ta da se krije, a prema potpredsedniku UFC Defu Novickom, Don Dons je imao 42 nenajavljena testiranja na nedozvoljena sredstva u 2019. godini.

Novicki je rekao da je Don Dons najvie testirani sportista u istoriji i da on u svojoj karijeri koja traje preko 20 godina nikad nije video neto slino.

Donsa eka nova odbrana UFC pojasa polu teke kategorije protiv Dominika Rejesa u subotu uvee i rekao je da se ne plai niega i deklarisao se kao “sportista koji je najee testiran”.

“Samo sa USADA sam imao oko 30 nenajavljenih poseta. Takoe su me testirale jo dve anti doping agencije i siguran sam da nikoga nikada nisu testirali toliko koliko testiraju mene. To samo govori koliko sam predan svom poslu i koliko sam sve shvatio ozbiljno kako bih sebi olakao budunost”, rekao je Don Dons za “MMA Junkie”.

Dons je takoe objasnio kako stvari sa USADA funkcioniu i ta sve borci znaju o testovima.

“Na kraju dana, svi mi znamo koliko ega sme da ima u telu. To je neto ega su se moji advokati drali tokom suenja. Zbog mene USADA nikada ne objavljuje testiranja, osim ako ne trae posebnu osobu jer su za neto izrazili sumnju ili imaju odreene informacije. itava ova situacija oko testiranja je znala da me prilino uzdrma. Mislim da je jedini nain da ostanem na pravom putu jeste da budem maksimalno iskren sa navijaima i sa anti doping agencijama”
, iskreno je rekao Don Dons.

Don Bouns Dons u svojoj karijeri ima 25 pobeda i 1 poraz koji je doao posle diskvalifikacije zbog nedozvoljenog korienja laktova, a jedna pobeda nad Danijelom Kormijeom mu je oduzeta zbog doping skandala.

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top