Ovde ste
Home > Život > udo prirode u blizini Kraljeva: Ko proe ispod njih, zauvek ostaje zajedno FOTO – Vesti – ivot

udo prirode u blizini Kraljeva: Ko proe ispod njih, zauvek ostaje zajedno FOTO – Vesti – ivot


esto se moe uti, ali i videti da priroda zaista stvara uda. Jedno takvo nalazi se u selu Mlana, nadomak Kraljeva gde su dve stoletne bukve spojene treom i tako prave retko vienu, maginu sliku.


Izvor: B92, Rina.rs

Foto: Rina

Foto: Rina

Meutim, odavno se proulo da ova stara stabla putnicima namernicima donose sreu u ljubavi i uvruju vezu, jer ko jednom proe ispod ovih bukvi, zauvek ostaje zajedno.

“Verovanje u magijsku mo drvea oduvek je postojalo. Ove bukve su skroz spojene, kao mukarac i ena i zato su one pravo ljubavno drvo. Oduvek su ovde dolazili parovi verujui da e ostati spojeni kao i ove bukve. Na najnioj grani stoje u vor zavezene maramice, pa ak i donje rublje verovatno kao neki simbol vezanosti”, pria za RINU, Jovan Dragievi, metanin Mlane.

Foto: Rina

Foto: Rina

Niko ne zna kako i kada je sve poelo, a na drvenoj tabli upisana su imena parova jo iz pedesetih godina prolog veka.

“Sigurno je to nekom pomoglo, ili je bar tako mislio i onda se to proulo dalje. Svima moe da zapne u ljubavi i mlaima i starima, pa se onda reenja trae na razliitim mestima”, rekao je Jovan.

Foto: Rina

Foto: Rina

Metani svakodnevno ovde sreu parove iz svih krajeva Srbije. Svi dolaze u nadi da e njihova veza ostati vena i vrsta ba kao i ove kraljevake bukve.

“Dou, prou ispod bukve, malo se ljube i porazgovaraju. Onda zaveu maramicu ili ta ve drugo na grane i odu. Kad smo bili mlai i mi smo ovde dolazili, sad je ve ta ar prohujala sa vihorom”, kae uz osmeh Jovica Filipovi.

Foto: Rina

Foto: Rina

I zato, moda ba tu u kanjonu reke Studenice, u vekovima staroj bukovoj umi krije se reenje za sve one kojima je ljubav na “staklenim noicama”.

Foto: Rina

Foto: Rina

Source link

Aplikacija za prevoz Uber Srbija

Slični

Оставите одговор

Top